Apple patenteert draadloos keyboard voor iPad Pro

0

Apple is druk doende om een draadloos toetsenbord te maken. Deze kun je niet alleen gebruiken met je Mac-computer, maar ook met de iPad Pro. Het Amerikaanse patentbureau USPTO heeft het patent voor deze uitvinding toegekend aan Apple.

Dat ontdekte Apple Patently, die de patentaanvraag opspeurde in de database van het United States Patent and Trademark Office (USPTO).

Toetsenborden bij tablets zijn al lang niks nieuws meer onder de zon. De allereerste Surface-tablet van Microsoft uit 2013 had er al een. En keer op keer lezen we in onderzoeksverslagen van marktonderzoekers als Strategy Analytics en het IDC dat de tabletverkoop afneemt, maar dat detachables en convertibles onverminderd populair blijven. Je kunt stellen dat toetsenborden de redders in nood zijn voor tabletproducenten.

Ook Apple is geen vreemde als het om toetsenborden gaat. Het Amerikaanse technologiebedrijf introduceerde in 2015 haar eerste tablet met keyboard: dit was de iPad Pro 12.9. Het was de eerste tablet met de zogeheten Smart Connector. Hiermee kun je niet alleen randapparatuur aansluiten op de iPad Pro, maar ze worden tevens van energie voorzien. Tevens kun je met de Smart Connector over en weer data versturen, zoals toetsaanslagen als je aan het tikken bent. Logitech heeft eveneens diverse keyboards in haar assortiment die je op de iPad Pro kunt aansluiten.

Nieuwe draadloos keyboard in de maak

De toetsenborden die reeds beschikbaar zijn voor de iPad Pro zijn weliswaar draadloos, maar moeten in directe verbinding staan met de tablet. Dat hoeft straks niet meer. Apple heeft namelijk een patent toegewezen gekregen waarin het een draadloos keyboard beschrijft. Deze is niet alleen in combinatie met een Mac-computer te gebruiken, maar ook met de iPad Pro.

In de patentaanvraag zien we dat het keyboard voor allerlei toepassingen gebruikt kan worden, bijvoorbeeld om muziek mee te bedienen, gaming en tekenen. Op sommige afbeeldingen zien we een touch bar die we van de nieuwste generatie MacBooks kennen. Afhankelijk van het programma of applicatie die je op dat moment draait, verschijnen hier virtuele knoppen voor specifieke toepassingen (volume aanpassen, volgende nummer, pauze, etc.). Sommige toetsen beschikken over Force Touch of 3D Touch technologie.

Of Apple het draadloze toetsenbord daadwerkelijk gaat uitbrengen kunnen we nu nog niet zeggen. Techbedrijven dienen immers met grote regelmaat patentaanvragen in om er vervolgens niets mee te doen. Maar gezien het potentie zou het ons niet verbazen als deze vinding vroeg of laat bij ons in de schappen ligt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer