Google Lens in aantocht voor iPad en iPhone

0

Heb je een iPad of iPhone en wil je ook gebruikmaken van Google Lens? Dan heeft TabletGuide.nl goed nieuws voor je. Deze feature van Google’s camera-applicatie wordt op de komende weken uitgerold naar iOS. Dat betekent dat je hem op korte termijn kunt gebruiken op je iPad en iPhone.

Dat laat Google via Twitter weten.

 

Wat is Google Lens?

Google Lens is een toepassing in de camera-applicatie van Google. Daarmee vraag je informatie op over gebouwen, toeristische trekpleisters, boeken, films, etc. door simpelweg een foto te maken. Als je bijvoorbeeld een plaatje schiet van een gebouw en vervolgens op de Google Lens knop drukt, analyseert deze je foto. Deze herkent het bouwwerk, geeft je de naam en een link naar een pagina waar je meer informatie over dit onderwerp kunt vinden. Hetzelfde geldt als je een foto neemt van de kaft van een boek of film. Bij een schilderij krijg je zien wie de schilder is en wanneer hij dit werk heeft geschilderd. Je kunt er ook mee navigeren door een foto van bijvoorbeeld een restaurant met adres te fotograferen. Via Maps zie je dan precies hoe je moet lopen of rijden. Ook kun je er contacten mee toevoegen aan je lijst. Het onderstaande filmpje geeft een impressie wat er zoal mogelijk is met Google Lens.

iOS

Google Lens was een feature die aanvankelijk exclusief beschikbaar was voor Pixel-telefoons. Begin deze maand maakte Google bekend dat deze functionaliteit naar andere Android-apparaten wordt uitgerold van onder meer Samsung, Huawei, LG, Motorola, Sony en Nokia.

Donderdagavond Nederlandse tijd kwam Google met het goede nieuws dat Google Lens inmiddels ook beschikbaar is voor iOS. De update wordt de komende weken wordt uitgerold. Mogelijk moet je dus nog even wachten voordat je zelf met Google Lens aan de slag kunt.

Om gebruik te maken van Google Lens, moet je de nieuwste versie van de camera-applicatie van Google installeren. Dat is versie 3.15. Daarna kun jij je uitleven met Google Lens.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer