Google Assistant nu ook beschikbaar op de iPad

0

Google heeft haar stemgestuurde assistent Google Assistant een update gegeven. Vanaf nu kun je hem ook voor de iPad downloaden. Tevens werkt hij nu ook op Android-tablets die op Android 5.0 Lollipop draaien.

Dat schrijft Google in een blog.

Met Google Assistant kun je allerlei taken uitvoeren door er simpelweg tegen te praten. Zo is het onder meer mogelijk om een afspraak aan je agenda toevoegen. Je kunt hem ook allerlei vragen stellen. Als je Google Assistant vraagt wie Madonna is, krijg je daarop informatie voorgeschoteld over deze artiest. Als je vervolgens vraagt wat haar echte naam is, of wat haar bekendste nummers zijn, dan snapt de digitale assistent dat je het nog steeds over Madonna hebt. Dit wordt ook wel contextual search of conversational search genoemd. De assistent is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar, de Nederlandse versie is in de maak.

Eind vorig jaar maakte Google bekend dat Google Assistant ook naar tablets zou worden gebracht. Om deze te kunnen gebruiken hoefden gebruikers alleen maar de app te downloaden in de Google Play Store. Saillant detail: alleen als je een tablet had die op Android 6.0 Marshmallow of hoger draaide kon je de digitale assistent installeren. De zoekmachinegigant zei destijds niets over de iPad.

Update

Op de weblog van Google lezen we twee interessante dingen. Allereerst wordt Google Assistant voortaan ook voor de iPad ondersteund. Iedereen met een tablet van Apple kan hem dus vanaf nu downloaden en installeren. Let wel: hij is beschikbaar in de talen Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Braziliaans, Portugees en Spaans. Als je dus bent uitgekeken op Siri, kun je nu dus aan de slag met Google Assistant.

Daarnaast meldt Google dat zijn assistent voortaan ook op Android-tablets werkt die op Android 5.0 Lollipop draaien. Zoals gezegd kon je deze voorheen alleen gebruiken op Android 6.0 Marshmallow of Android 7.0 Nougat. Waarom is dit belangrijk? Om één doodeenvoudige reden: omdat volgens de laatste telling van het Android Developer Dashboard bijna een kwart van alle Android-apparaten op Lollipop draait. Dat is dus een grote groep die geen gebruik kan maken van de stemgestuurde assistent.

Heb jij Google Assistant al op je tablet staan?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer