‘Nieuwe iPad Pro heeft 11 inch groot scherm’

0

Apple wil komend jaar allerlei nieuwe producten lanceren. Als we Koreaanse bronnen mogen geloven kunnen we in het tweede kwartaal een nieuwe iPad Pro verwachten. Deze heeft naar verluidt een 11 inch groot beeldscherm.

Geruchten over een nieuwe iPad Pro gaan al een tijdje de ronde op internet. Als we de laatste berichten mogen geloven is deze uitgerust met features die we van de iPhone X kennen. Zo heeft hij bovenin een dezelfde TrueDepth-camera met Face ID waarmee je de tablet kunt ontgrendelen. Verder zou Apple hem uitrusten met de A11X Bionic chip, de opvolger van de A11. Deze heeft geen zes, maar acht kernen. Tot slot krijgt de iPad Pro volgens het geruchtencircuit geen Super Retina HD display, maar het normale Retina HD display (oftewel, geen OLED, maar LCD-paneel). Dit om kosten te besparen en de verkoopprijs laag te kunnen houden. Wel krijgt hij aan de zijkanten hele dunne randen, zodat je een groter schermoppervlak overhoudt om te benutten.

Vandaag horen we geluiden dat de iPad Pro die we binnenkort te zien krijgen een 11 inch groot scherm krijgt. Als dat bericht klopt introduceert Apple wederom een nieuw beeldformaat. Dat deed het Amerikaanse technologiebedrijf afgelopen jaar ook al met de iPad Pro 10.5. Deze vormfactor past precies tussen de kleinste (9.7 inch) en grootste uitvoering (12.9). Als we het verhaal mogen geloven wordt de volgende iPad Pro dus een tikkeltje groter dan de iPad Pro 10.5. De nieuwe tablet wordt naar verluidt in juni uit de doeken gedaan.

‘Geen iPhone SE 2’

Tevens weten de Koreaanse bronnen te melden dat Apple geen plannen heeft om op korte termijn een iPhone SE 2 te lanceren. Zijn voorganger werd begin 2016 aangekondigd en heeft in al die tijd nog altijd geen opvolger gekregen. Eerdere berichten suggereerden dat dit vlaggenschip in maart gepresenteerd zou worden. In september verwachten we de opvolgers van de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

Apple-volger en marktanalist Ming-Chi Kuo zei al eerder dat hij niet geloofde dat Apple plannen heeft om een iPhone SE 2 te lanceren. Volgens hem heeft Apple niet genoeg medewerkers in dienst om zo veel nieuwe producten te maken. In dat geval moet je dus keuzes maken. En dan valt de iPhone SE 2 al snel buiten de boot.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer