Apple Music telt 38 miljoen betalende abonnees

0

Op dit moment vindt in het Amerikaanse Austin het South by Southwest (SXSW) technologiefestival plaats. Op dit podium vertelde Eddy Cue dat Apple Music inmiddels 38 miljoen betalende leden telt. Daarnaast maken nog eens 8 miljoen mensen gebruik van de gratis proefperiode.

Apple Music werd in juni 2015 gelanceerd in 110 landen wereldwijd. In die tijd is de muziekstreamingdienst geleidelijk, maar gestaag gegroeid. Twee maanden na lancering stond de teller op 11 miljoen leden. Het ging toen om het aantal mensen dat een proefabonnement had afgesloten. De eerste drie maanden zijn namelijk gratis voor iedereen, pas daarna moet je betalen om van de muziekdienst gebruik te kunnen blijven maken. In oktober kregen we van Eddy te horen dat 6,5 miljoen mensen betalen voor Apple Music.

In februari 2016 was het ledenaantal gestegen naar 11 miljoen, in april naar 13 miljoen. In september meldde Apple dat het aantal leden dat betaalt voor de muziekdienst was toegenomen tot 17 miljoen. In december stond de teller op 20 miljoen betalende leden. Tijdens het Worldwide Developers Conference (WWDC) 2017 liet Apple weten dat de dienst inmiddels 27 miljoen betalende leden heeft. In september waren dat er 30 miljoen. Volgens de laatste berekeningen is dat aantal nu opgelopen tot 38 miljoen.

Apple Music is zowel via de App Store als Google Play Store te downloaden.

Spotify

De grootste concurrent van Apple Music is Spotify. De Scandinavische streamingdienst heeft op dit moment 159 miljoen leden. Ongeveer de helft daarvan (71 miljoen) betalen voor de dienst. De rest maakt gebruik van de gratis variant. Zij krijgen dan af en toe reclame tussendoor te horen en kunnen ook geen muziek downloaden zodat ze deze offline kunnen luisteren. Ze besparen er wel maandelijks 10 euro mee.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer