Microsoft kan vraag naar Surface Hub niet aan, werkt aan nieuw model

0

De reusachtige Surface Hub is zo populair dat Microsoft de vraag niet aankan. Dat zakelijke klanten 22.000 dollar moeten neerleggen voor de tablet doet er niet toe. De vraag is zo overweldigend dat Microsoft aan een tweede variant van de tablet werkt.

Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegenover Business Insider.

Twee jaar geleden lanceerde Microsoft twee kolossale tablets. Deze gaan door het leven als de Surface Hub. De kleinste uitvoering heeft een 55 inch groot scherm. Zijn grote broer is maar liefst 84 inch in doorsnee. De grootste variant weegt dan ook ruim 120 kilo en hang je dus niet zomaar even op aan de muur. Voor de kleine Surface Hub betaal je 6.999 euro, de grootste versie heeft een adviesprijs van 21.999 euro.

Nieuwe categorie

Met dergelijke prijskaartjes zou je zeggen dat het een leuk product is voor een beperkte doelgroep, maar daar zitten we naast. Een woordvoerder laat weten dat Microsoft de vraag niet aankan. Sterker nog, een tweede versie is al in de maak.

“Met de Surface Hub hebben we een geheel nieuwe categorie aangeboord en we zijn dan ook erg verheugd dat we wereldwijd een sterk momentum hebben. Op dit moment werken we aan een tweede versie. Meer details hierover worden de komende maanden naar buiten gebracht.”

Verder laat de woordvoerder doorschemeren dat de nieuwe Surface Hub een aantal nieuwe features krijgt. Daarover wil hij uiteraard niets kwijt. Dat geldt ook voor details zoals de lanceringsdatum en de adviesprijs. Daarop moeten we nog even wachten.

De woordvoerder zegt dat meer dan 5.000 klanten inmiddels een Surface Hub hebben aangeschaft. Daar valt onder meer de helft van de bedrijven uit de Fortune 100 onder, de 100 grootste en meest vermogende bedrijven in de VS. Een snelle rekensom leert ons dat Microsoft sinds de lancering van de Surface Hub tussen de 30 miljoen en 100 miljoen dollar heeft verdiend aan dit product. Geen megabedrag voor een bedrijf als Microsoft, maar wel het bewijs dat tablets met Windows 10 als besturingssysteem nog altijd springlevend zijn.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer