S-Modus uitschakelen Windows 10 is gratis

0

Windows 10 S is al een tijdje op de markt. Aanvankelijk had je nog tot eind deze maand de tijd om eventueel gratis te upgraden naar de volledige versie van het besturingssysteem. Microsoft heeft bekend gemaakt dat de overstap ook na deze maand gratis blijft.

Dat schrijft Microsoft in een blog.

Windows 10 S -ook wel Windows 10 met S-Modus genoemd- verscheen vorig jaar mei. Simpel gezegd is het een uitgeklede versie met beperkte mogelijkheden in vergelijking met Windows 10. Zo kun je bijvoorbeeld geen programma’s installeren via cd-rom, maar ben je beperkt tot de apps in de Windows Store. Is er geen app beschikbaar voor het programma dat je wilt installeren, dan heb je pech en vis je achter het net.

Gratis overstappen

Met de lancering van Windows 10 S maakte Microsoft direct duidelijk dat klanten tot en met maart 2018 de tijd hadden om de overstap te maken van Windows 10 S naar het volwaardige besturingssysteem, met alle toeters en bellen. Daar ziet het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf toch maar van af. Allereerst ziet Microsoft af van de verdere verkoop van Windows 10 S. In de plaats daarvan kunnen klanten straks Windows 10 Home, Windows 10 Pro of Windows 10 Enterprise kopen waarbij de S-Modus standaard is geactiveerd. Zij kunnen dan vervolgens kiezen of ze hiermee blijven werken, of dat ze toch liever de volledige versie hebben.

Daarnaast hoef je niet langer op stel en sprong een beslissing te nemen. De deadline van eind maart om gratis over te stappen komt te vervallen. Klanten mogen ook na deze datum nog kosteloos overstappen. “We verwachten dat de meerderheid van de klanten voor de voordelen van Windows 10 in S-Modus zal kiezen”, aldus Microsoft in haar blog hierover. Het maakt daarbij niet uit of je de Home, Pro of Enterprise editie hebt.

Vanaf de eerstvolgende update, vermoedelijk de Spring Creators Update, kunnen klanten Windows 10 waarbij S-Modus is ingeschakeld aanschaffen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer