Google Pixel C krijgt geen Android P

0

Woensdagavond verscheen de eerste Developer Preview van Android P. De toekomstige Android-versie komt met allerlei nieuwe features, maar helaas profiteert slechts een handjevol tablet-gebruikers ervan. Eén van de tablets die in ieder geval niet Android P ontvangt, is de Google Pixel C.

Dat schrijft Ars Technica. De techsite deed navraag bij Google en kreeg te horen dat de Google Pixel C niet op deze software-update hoeft te rekenen.  De Pixel C is niet het enige apparaat van de zoekmachinegigant die de nieuwste Android-versie wordt ontzegd. Hetzelfde geldt ook voor de Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X.

 

Deze apparaten krijgen als eerste Android P

Ontwikkelaars en geïnteresseerden kunnen nu al een test- of demoversie van Android P binnenhalen. Daarvoor hoeven ze alleen de apk-bestanden te downloaden. Dit kan echter alleen als je een Google Pixel (XL) of Google Pixel 2 (XL) hebt. De Google Pixel C en Nexus-telefoons vallen buiten de boot. Op de supportpagina van Google zijn deze apparaten namelijk nergens terug te vinden. Dat komt omdat de ondersteuningsperiode voor deze toestellen verlopen is. Ze hebben ieder ten minste twee grote Android-updates en drie jaar veiligheidspatches ontvangen. Daarna is het einde oefening voor Google. Apple biedt minimaal vier tot vijf jaar ondersteuning in de vorm van software- en beveiligingsupdates.

Welke Android-tablets wel op Android P kunnen rekenen, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Mogelijk dat sommige fabrikanten de komende dagen hier meer over naar buiten brengen. Als we dan toch een gokje mogen wagen: misschien de Samsung Galaxy Tab S3, hoewel deze nog steeds Android Oreo moet krijgen. Anders misschien zijn opvolger. We houden de ontwikkelingen voor jullie in de gaten.

Over Android P

Woensdagavond Nederlandse tijd rolde Google de eerste testversie van Android P uit. Deze wordt ook wel Developer Preview 1 genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden kunnen we de komende maanden nog meer van deze bètaversies verwachten van Google’s nieuwe besturingssysteem. De eerstvolgende Developer Preview (DP) wordt begint mei uitgerold. De derde en vierde kunnen we in juni verwachten. De vijfde en laatste testversie verschijnt in juli. De definitie versie van Android P wordt in augustus of september verwacht.

Android P kent een groot aantal nieuwe features. Zo heeft Google het berichtencentrum een nieuw likje verf gegeven. Zo zie je onder meer een foto van degene die jou een sms- of WhatsApp-berichtje verstuurt in beeld verschijnen, gevolgd door één of meerdere zinnen van zijn of haar boodschap. Snel reageren kan straks met kant-en-klare antwoorden, ook wel Smart Replies genoemd. Om een schermafbeelding te maken hoef je straks alleen nog maar de aan/uitknop ingedrukt te houden en dan verschijnt er een gloednieuwe knop in beeld. Tablets en smartphones die een inham of ‘notch’ boven in het scherm krijgen, geen paniek: Android P biedt volledige ondersteuning aan de designtrend van afgelopen jaar. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan met het opsommen van nieuwe functionaliteiten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer