Gerucht: nieuwe iPad Pro’s verschijnen pas in juni

0

Apple onthult niet deze maand haar nieuwste iPad Pro-modellen, maar pas in juni. Volgens een analist van Rosenblatt Securities zijn de tablets pas tegen het einde van het tweede kwartaal verkrijgbaar. Net als de iPhone X krijgen ze een TrueDepth-camera met Face ID.

Dat Apple dit jaar één of meerdere nieuwe iPads op de markt brengt lijkt als een paal boven water te staan. Martkenners lijken het niet met elkaar eens te zijn over het tijdstip. Begin vorige maand meldden anonieme bronnen tegenover Bloomberg dat we de nieuwe iPad Pro tablets pas tegen het einde van het jaar te zien zouden krijgen. Bronnen uit de productieketen vertelden tegenover Digitimes een heel ander verhaal. Volgens hen kunnen we later deze maand al een nieuwe tablet van Apple verwachten. Vandaag horen we een verhaal dat we iets meer geduld moeten opbrengen. Een analist die in het dagelijkse leven werkzaam is voor investerings- en beleggingsmaatschappij Rosenblatt Securities, zegt dat de tablets in juni uit de doeken worden gedaan.

iPad Pro

Geruchten over een nieuwe iPad Pro gaan al een tijdje de ronde op internet. Op dit moment is het eenvoudig. Als je een iPad Pro wil aanschaffen, heb je de keuze uit twee verschillende modellen: de een heeft een 12,9 inch groot scherm, de ander is 10,5 inch in doorsnee. Er is weliswaar nog een derde iPad-model te koop met een 9,7 inch display, maar dat is de iPad (2017), de opvolger van de iPad Air 2. Die kan specificaties en mogelijkheden niet tippen aan de bestaande iPad Pro-modellen.

De analist in kwestie zegt het een en ander te weten over de iPad Pro. AppleInsider heeft de hand weten te leggen op een memo van de investeringsmaatschappij. Daarin schrijft de persoon in kwestie dat Apple geen nieuw schermformaat van de tablet gaat introduceren. Ze zijn en blijven 10,5 en 12,9 inch in doorsnee. Wel weet hij (of zij) dat de iPad Pro wordt uitgerust met dezelfde TrueDepth-cameratechnologie die we op de iPhone X aantreffen. Daarmee is het mogelijk om het toestel te ontgrendelen door in de voorste camera te kijken. Tevens kun je er geanimeerde emoji of Animoji mee versturen.

Onder de kap treffen we naar verluidt de opvolger van de A11 Bionic chip: de A11X. deze bestaat niet langer uit zes kernen, maar uit acht (octa-core). Het beeldscherm heeft nog dunnere randen of bezelfs, maar Apple is naar verluidt niet bereid om de tablets een Super Retina HD display of OLED-scherm te geven. Waarom? Om één doodeenvoudige reden: om te kosten binnen perken te houden. OLED-schermen vertonen een sublieme kleuren en hebben uitmuntende contrasten, maar zijn wel fors duurder dan traditionele LCD-panelen.

Twee nieuwe iPads

Eerder deze maand hoorden we verhalen over twee nieuwe iPads die binnenkort gelanceerd zouden worden. De Euraziatische Economische Commissie (EEC) publiceerde in haar database twee tot voor kort onbekende iPads. Of het om de vermeende iPad Pro-modellen gaat kunnen we niet met zekerheid zeggen. We weten enkel dat ze luisteren naar de naam A1893 en A1954. De kans is behoorlijk groot dat het wel degelijk om de nieuwe iPad Pro’s van 2018 gaat: ze hebben namelijk een beelddiagonaal van 10,5 inch en 12,9 inch.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer