Samsung Galaxy Tab Active 2 krijgt maandelijks updates

0

Samsung heeft enkele nieuwe apparaten toegevoegd en verwijderd van haar updatelijst. Eén van de apparaten die voortaan slechts één keer per kwartaal beveiligingsupdates kan verwachten, is de Samsung Galaxy Tab Active 2. 

Beveiligingsupdates klinken misschien wat saai in de oren, maar zijn wel ontzettend belangrijk. Deze zorgen er namelijk voor dat je tablet of smartphone beveiligd is tegen potentieel gevaarlijke beveiligingslekken. Sinds het uitbreken van het beruchte Stagefright-lek in 2015 rolt Google maandelijks security updates uit. Nog lang niet alle fabrikanten hebben deze werkwijze overgenomen, maar we zien wel duidelijk verbetering ten opzichte van een paar jaar geleden.

Iedere maand een beveiligingsupdate

Samsung is één van de fabrikanten die periodiek beveiligingsupdates uitrolt. Voor high-end smartphones als de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy Note 8 is dat iedere maand. Er is daarentegen ook een groot aantal apparaten dat slechts eens in de drie maanden deze updates ontvangt. Dat moet je denken aan wat oudere toestellen als de Samsung Galaxy J (2017) reeks of de Samsung Galaxy Tab S2.

Deze lijst kan ieder moment worden aangepast. Onze collega’s van Android Police hebben ontdekt dat Samsung dit afgelopen maand heeft gedaan. Zo heeft de Koreaanse reus onlangs drie toestellen van de lijst verwijderd en er vier aan toegevoegd. De apparaten die niet langer veiligheidsupdates ontvangen zijn allemaal smartphones, namelijk de Samsung Galaxy A3 (2016), Samsung Galaxy J1 (2016) en Samsung Galaxy J3 (2016). Dat heeft vast en zeker met de leeftijd van deze toestellen te maken: ze zijn allemaal ruim twee jaar oud.

Eén van de apparaten die Samsung aan de lijst heeft toegevoegd is de Samsung Galaxy Tab Active 2. Deze Android-tablet werd vorig jaar oktober gepresenteerd en is verkrijgbaar in ons land vanaf 440 euro. Bij lancering konden we nog geen zinnig woord zeggen over het updatebeleid voor deze tablet. Nu geeft Samsung zelf daar meer helderheid over. Helaas krijgt hij niet maandelijks beveiligingsupdates, maar slechts één keer per kwartaal. Wellicht niet het antwoord waar je op gehoopt had, maar we hebben nu ieder geval wel duidelijkheid over de updatefrequentie.

De andere toestellen die Samsung aan haar updatelijst heeft toegevoegd, zijn de Samsung Galaxy A8 (2018), Samsung Galaxy A8 Plus (2018) en Samsung Galaxy J2 (2018).

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer