Twee onaangekondigde iPads in aantocht

0

Euraziatische Economische Commissie (EEC), een instantie die de vrijhandel tussen Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan faciliteert, is uit de school geklapt. De instantie heeft per ongeluk het bestaan van twee onaangekondigde iPads bekend gemaakt. Apple heeft namelijk een verzoek ingediend bij de EEC om deze tablets te mogen importeren.

Dat schrijven diverse media.

De mysterieuze iPads worden bij naam en toenaam genoemd in de database van de EEC. De tablets dragen de typenummers A1893 en A1954. Volgens het geruchtencircuit gaat het om tablets met een schermformaat van respectievelijk 10,5 inch en 12,9 inch. Deze formaten zagen we eerder bij de iPad Pro al voorbijkomen.

iPads in 2018

Geruchten over welke nieuwe iPads we dit jaar kunnen verwachten gaan al maanden de ronde op internet. Onlangs vertelden anonieme bronnen uit de productieketen nog tegenover Digitimes dat Apple deze maand al haar eerste nieuwe tablet gaat lanceren. Het gaat naar verluidt niet om een Pr-model, maar de opvolger van de iPad (2017). Deze onthulde Apple begin vorig jaar en kost momenteel net geen 410 euro voor de 32 GB-variant. De uitvoering met 128 GB intern geheugen is 100 euro duurder.

De gerenommeerde zakenkrant Bloomberg gelooft niets van het verhaal en berichtte eerder dat we de nieuwste iPads pas aan het eind van het jaar te zien krijgen. Over de precieze vormgeving en specificaties is vrijwel niets bekend, behalve dat ze met de A11 Bionic chip worden uitgerust. Deze vinden we momenteel in de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Tevens circuleren er verhalen in het geruchtencircuit dat de tablets mogelijk op de iPhone X lijken. Deze heeft een Super Retina HD display dat nagenoeg heel de voorzijde bedekt. Alleen bovenin vinden we een kleine inkeping, ook wel de ‘notch’ genoemd. Daarin heeft Apple haar TrueDepth-camera met Face ID en diverse sensoren in verwerkt.

Of Apple daadwerkelijk een persevenement houdt om de geruchtmakende iPad (2018) te lanceren, is nog maar de vraag. Afgelopen jaar werd de iPad (2017) in alle stilte onthult. Geen persbijeenkomst, grote conferentie of ander evenement. Van het ene op het andere moment was hij gewoon te koop. Het eerstvolgende grote event van Apple is in juni. Dan vindt het Worldwide Developers Conference (WWDC) plaats.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer