Dit is de Huawei MediaPad M5

4

De allereerst foto van de Huawei MediaPad M5 is opgdoken. Dankzij de Duitse techjournalist Roland Quandt weten we hoe deze Android-tablet er straks uit komt te zien. Tevens zegt hij de belangrijkste specificaties van de tablet te kennen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

Huawei houdt de gemoederen in tabletland al enige tijd bezig. Al weken vangen we regelmatig geluiden op over de Huawei MediaPad M5, de opvolger van de in 2016 gelanceerde MediaPad M3. We zagen hem onder meer verschijnen bij Bluetooth SIG, de FFC en de online benchmark Geekbench. Roland Quandt meldde al eerder dat hij in drie verschillende varianten verschijnt.

Vandaag verspreidt de beroepslekker de eerste officieel ogende persfoto van de tablet. Volgens hem is het de Huawei MediaPad M5 10 Pro, de grootste, krachtigste en duurste uitvoering van de drie. Jammer genoeg zien we alleen de voorkant, maar ook deze geeft de nodige details prijs.

Over de Huawei MediaPad M5

Volgens Quandt heeft de Huawei MediaPad M5 10 Pro een 10 inch groot scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Welke processor we onder de motorkap kunnen verwachten is een raadsel. Wel weet de beroepslekker dat de tablet met 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen is uitgerust. De resolutie van de camera’s is onbekend. Uit andere afbeeldingen van deze tablet blijkt dat de camera waarschijnlijk een prominente rol speelt. Hij ziet er namelijk reusachtig uit, maar dat kan ook gezichtsbedrog zijn. Aan de voorkant zien we een fysieke knop. Daar heeft het Chinese technologiebedrijf de vingerafdrukscanner in verwerkt. Een dergelijke constructie zagen we eerder bij de Samsung Galaxy Tab S3.

Wat Quandt niet in zijn tweet vermeldt maar eerder wel ter sprake bracht, is dat de Huawei MediaPad M5 10 Pro uit de voeten kan met de M-Pen. Deze stylus is door Huawei zelf ontwikkeld. Eerder zei de techjournalist dat de Pro-uitvoering alleen als 4G-variant verschijnt. Bij de andere modellen heb je de keuze uit WiFi-only of WiFi en 4G. Daardoor is de Pro-tablet naar verhouding best wel aan de prijzige kant. Hij krijgt naar verluidt een adviesprijs van rond de 520 euro.

MWC

We gaan er van uit dat Huawei de Huawei MediaPad M5 volgende week presenteert op het Mobile World Congress (MWC). De persconferentie van het Chinese techbedrijf is op zondag 25 februari. Diezelfde dag betreedt ook Samsung het podium. Misschien krijgen we dan wel de Samsung Galaxy Tab S4 te zien, hoewel dat misschien nog wat voorbarig is.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

4 reacties

  1. Is het update beleid van huawei beter dan samsung kwa tablets? Want als deze ook bijna geen updates krijgt ga ik terug naar ipad.

    • Over het updatebeleid van tablets van Huawei durf ik niets te zeggen. Bij smartphones weet ik uit eigen ervaring dat ze er niet echt hard aan trekken. Ik ontvang meestal een keer per kwartaal een security update. Maar helaas draait mijn Honor 6X nog altijd op Android 7.0 Nougat met EMUI 5.0 en op Android Oreo hoef ik niet te rekenen. Voor Samsung geldt dat in ieder geval de Galaxy Tab S3 en Galaxy Active 2 ieder kwartaal beveiligingsupdates krijgen.

      Als software-updates en ondersteuning belangrijk voor je zijn -wat ik me goed indenken- dan ben je beter af met een iPad. Mijn iPad Air uit 2013 draait op iOS 11. Een upgrade naar iOS 12 zit er helaas niet in -maar goed ook want het geheugen begint vol te raken- maar het is wel duidelijk dat Apple haar klanten zeker 4 tot 5 jaar ondersteuning geeft. En dat deze dienstverlening zich niet tot iPhones beperkt.

Reageer