Gerucht: onthulling iOS 12 in de week van 4 juni

0

Het duurt nog even voordat Apple iOS 12 uit de doeken doet. Hoe lang? Dat weet niemand precies, behalve Tim Cook en zijn trawanten. Maar we kunnen wel een educated guess doen. Als we de agenda van het McEnery Convention Center in San Jose erbij pakken, dan vindt het Worldwide Developers Conference (WWDC) waarschijnlijk in de eerste week van juni plaats.

Dat ontdekte de Amerikaanse techsite MacRumors.

Ieder jaar organiseert Apple in juni het WWDC. Ontwikkelaars en hooggeplaatste managers van allerlei bedrijven wereldwijd strijken dan neer in VS. Apple gebruikt de beurs om een topje van de sluier te lichten wat we komend jaar van het Amerikaanse technologiebedrijf kunnen verwachten. Zo krijgen we ieder jaar een voorproefje van de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem te zien, iOS.

Dit jaar rolt Apple iOS 12 uit. De lancering ervan is waarschijnlijk pas in september (zoals ieder jaar), maar de eerste tekenen van leven krijgen we al in juni te zien. Naast iOS 12 verwachten we deze editie ook MacOS 10.14 en nieuwe versies van watchOS en tvOS. En wie weet ook wel gloednieuwe Mac-computers, Apple Watch, Apple TV  of HomePod. Nieuwe tablets en smartphones worden op andere momenten gelanceerd.

WWDC 2018

Wanneer het WWDC komend jaar plaatsvindt heeft Apple nog niet bekend gemaakt. Maar we hebben wel een aardig idee. Dat wil zeggen, als Apple dezelfde locatie als vorig jaar kiest. MacRumors heeft namelijk de agenda van het McEnery Convention Center gezien. Daaruit blijkt dat het conventiecentrum de hele maand al vol zit, op één week na. Dat is de week van 4 tot en met 10 juni. De kans is dus groot dat Apple van 4 tot en met 8 juni het WWDC houdt in San Jose.

Over iOS 12

Tot nu toe hebben we nog maar weinig gehoord over iOS 12. Volgens de laatste geruchten heeft Apple geen plannen om nieuwe features te introduceren. In plaats daarvan zou het Amerikaanse technologiebedrijf zich richten op het verbeteren van de algehele stabiliteit van het besturingssysteem. Anonieme bronnen meldden onlangs dat Craig Federighi, het hoofd van de software-afdeling bij Apple, deze koerswijziging aangekondigd zou hebben op het hoofdkantoor.

Volgens de laatste berichten geeft iOS 12 CarPlay een nieuwe interface en worden de standaard-apps van Apple geüpdatet. Mogelijk krijgt ook FaceTime een make-over. Tevens verwachten we dat Tim Cook, de CEO van Apple, het een en ander heeft te vertellen over augmented reality en ARkit.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer