Gerucht: Huawei MediaPad M5 verschijnt in drie varianten

0

Volgens de Duitse techjournalist Roland Quandt verschijnt de Huawei MediaPad M5 in drie verschillende uitvoeringen. Het instapmodel heeft naar verluidt een 8 inch groot scherm. De ander is 10 inch in doorsnee. De derde en laatste variant heeft eveneens een 10 inch display, maar heeft twee keer zo veel geheugen en ondersteunt de M-Pen stylus van Huawei.

Dat schrijft Quandt op zijn Twitter account.

De Huawei MediaPad M5 wordt de opvolger worden van de twee jaar oude Huawei MediaPad M3. De afgelopen paar weken hebben we al geregeld over de Android-tablet geschreven. Doordat hij al bij verschillende test- en keuringsinstanties is opgedoken, is er al veel bekend over de specificaties van de tablet.

Drie modellen

Toch leren we vandaag iets nieuws. Beroepslekker Roland Quandt zegt dat de Huawei MediaPad M5 in drie verschillende uitvoeringen wordt gelanceerd. De eerste luistert naar de naam MediaPad M5 ‘Schubert’ (SHT-xxx). Deze heeft volgens hem een 8 inch groot scherm en krijgt onder de motorkap 4 GB werkgeheugen en 32 GB interne opslag. Deze gaat voor 329 euro over toonbank, 380 euro als je naast WiFi ook met 4G wil werken.

Het tweede model staat intern bekend as de Huawei MediaPad M5 ‘Cameron’. Deze heeft volgens Quandt een 10 inch groot beeldscherm. Net als de ‘Schubert’ krijg je bij deze uitvoering 4 GB RAM en 32 GB interne opslag. Omdat het scherm iets groter is, is hij uiteraard ook iets prijziger. Deze haal je volgens de beroepslekker in huis voor 379 euro (WiFi-only) of 420 euro (WiFi + LTE).

Tot slot is er de Huawei MediaPad M5 Pro ‘Cameron Pro’. Net als de ‘Cameron’ heeft deze variant een 10 inch groot scherm en 4 GB werkgeheugen. Je krijgt daarentegen wel twee keer zo veel opslag, namelijk 64 GB. Er is nog een tweede verschil: deze uitvoering kan overweg met de M-Pen, de door Huawei ontwikkelde digitale pen. Tot slot verschijnt hij alleen als 4G-uitvoering. Hier hangt een prijskaartje aan van 520 euro.

MWC

Wanneer we de Huawei MediaPad M5 te zien krijgen is onbekend. Wij vermoeden dat Huawei de Android-tablet eind deze maand uit de doeken doet. Dan vindt in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) plaats, de grootste smartphonebeurs van Europa. Naast smartphones worden hier ook regelmatig nieuwe tablets en convertibles geïntroduceerd. Alle ogen zijn gericht op de Spaanse wereldstad. Een perfecte gelegenheid dus om een nieuwe tablet te presenteren.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer