Deze tablets van Samsung krijgen Android Oreo

1

Eén van de forumleden van XDA-Developers, over het algemeen een zeer betrouwbare bron, zegt een bijzondere lijst in handen te hebben gekregen. Daarop worden alle smartphones, phablets en tablets van Samsung opgesomd die een update naar Android 8.0 Oreo krijgen. Ben je benieuwd naar deze lijst? Lees dan snel verder.

Android 8.0 Oreo werd vorig jaar augustus door Google uit de doeken gedaan. Sindsdien zijn er slechts een handjevol apparaten die een software-update naar de nieuwste Android-versie hebben ontvangen. Volgens de laatste cijfers van het Android Developer Dashboard is Oreo pas op één op de honderd apparaten wereldwijd te vinden. Dat zijn echter voornamelijk smartphones.

Diverse fabrikanten hebben echter aangegeven dat ze druk bezig zijn om Android Oreo naar hun producten te brengen. Eén van hen is Samsung. De Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8, de huidige vlaggenschepen van de Koreaanse reus, wachten nog altijd op de update. Volgens de laatste berichten kunnen deze toestellen hem eind deze maand verwachten. Over de tablets uit het assortiment van Samsung hebben we echter nog niets gehoord. Een forumlid van XDA-Developers zegt ze te kennen.

Deze Galaxy-tablets krijgen Android Oreo

Volgens de persoon in kwestie gaat het om de onderstaande tablets:

  • Samsung Galaxy Tab S3 (SM-T825)
  • Samsung Galaxy Tab A 8.0 (SM-T380/T385)
  • Samsung Galaxy Tab Active 2
  • Samsung Galaxy Tab A 10.1 (SM-T580)
  • Samsung Galaxy Tab E 8.0
  • Samsung Galaxy Tab A 8.0 (SM-T355)

De bovenste tablet hadden we wel verwacht: dat is de nieuwste en duurste high-end tablet van Samsung. De andere modellen stammen uit 2017 of 2016. De laatstgenoemde lijkt echter niet op zijn plaats. Het is de enige tablet op deze lijst die in 2015 werd gelanceerd en werd met Android 5.0 Lollipop geleverd. De kans is dan ook klein dat deze daadwerkelijk Android Oreo krijgt.

Tot op heden heeft Samsung alleen laten weten dat de Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8 daadwerkelijk Android Oreo krijgen. Over de hierboven genoemde tablets heeft het bedrijf zich niet uitgelaten. We moeten dus nog maar even afwachten of Samsung inderdaad plannen heeft om de software-update breed uit te rollen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Galaxy tab s2 is er niet bij, maar de Galaxy tab A dan weer wel zn deze tablet is goedkoper.
    Voor tv en netflix is het formaat van de tab A 10.1 beter zeker dan een 9.7 inch tablet?

Reageer