Microsoft Surface Pro wint Tweakers Award

0

In het Koninklijk Instituut voor de voor Tropen vond afgelopen donderdagavond voor de elfde keer de Tweakers Awards plaats. In de categorie Mobile en Wearables won de Microsoft Surface Pro de award voor beste tablet. Benieuwd wie er nog meer in aanmerking kwamen voor deze eretitel? Lees dan snel verder.

De Tweakers Awards is een jaarlijks terugkerend evenement waar techfabrikanten eens flink in het zonnetje worden gezet. Je kunt het beschouwen als een populariteitswedstrijd. Tussen 12 december en 14 januari konden Tweakers hun stem uitbrengen in een van de vele categorieën die de awards-show rijk is. Daar hebben ze massaal gehoor aan gegeven.

In deze editie, die werd gepresenteerd door komediant Pep Rosenfeld, zijn op aanraden van de bezoekers van Tweakers.net een aantal categorieën verdwenen en toegevoegd. Wat hetzelfde is gebleven is de categorie Mobile en Wearables, waar tablets en smartphones onder worden geschaard.

Surface Pro grote winnaar

Met iets meer dan een kwart van de stemmen (26,02 procent) kwam de Microsoft Surface Pro als winnaar uit de bus. Jammer genoeg weten we niet waarom bezoekers uitgerekend deze tablet zo enorm waarderen. Tevens is er geen juryrapport. Mogelijk heeft het te maken met het 12,3 grote PixelSense display te maken, het feit dat je zelf het werkgeheugen en de opslagcapaciteit kunt bepalen, het design (met het Italiaanse stofje alcantara), het toetsenbord of het gegeven dat hij met de Surface Pen en Surface Mouse uit de voeten kan.

Afgelopen jaar won Apple met haar iPad Pro de Tweakers Award in deze categorie. Dit jaar vinden we het technologiebedrijf uit Cupertino op de tweede plaats met de iPad (2017). De iPad Pro 10.5 en iPad Pro 12.9 vinden we respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. Op de derde plaats vinden we een high-end Android-tablet: de Samsung Galaxy Tab S3. Hij kreeg 15,75 procent van de stemmen, wat net iets meer is dan de 15,49 procent van de stemmen voor de iPad Pro 10.5. Andere genomineerden waren de ASUS ZenPad 10, Lenovo Tab 4 Plus, Lenovo Mixx 320 en de Alcatel Pixi 4 Tablet. Deze laatste kreeg slechts 0,02 procent van de stemmen.

Smartphones

De populairste smartphone onder de Tweakers was de OnePlus 5T. Hij kreeg 17,26 procent van de stemmen. De Apple iPhone X en Samsung Galaxy S8 vinden we op de tweede en derde plek met een aandeel van 15,95 procent en 13,83 procent van de stemmen. Onderaan de lijst bungelt de BlackBerry KEYone met 0,51 procent van de stemmen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer