Microsoft werkt aan oplossing flikkerend scherm Surface Pro 4

0

Sommige Surface Pro 4 gebruikers hebben last van een flikkerend scherm. Wat ze ook proberen, het display blijft maar knipperen. Op dit moment is er maar één oplossing voor handen: de Windows-convertible in de vriezer stoppen. Microsoft zegt op de hoogte te zijn van het probleem en aan een oplossing te werken.

Als je een dure convertible als de Microsoft Surface Pro 4 koopt, verwacht je dat je hier lang mee vooruit kunt en er veel plezier aan zult beleven. Dat geldt momenteel niet voor een handjevol gebruikers waarbij sinds kort het scherm van de convertible constant knippert. Op het forum van Microsoft, die momenteel al meer dan 1.600 entries telt, wordt het probleem gekscherend nu al Flickergate genoemd. Wat het probleem extra prangend maakt is dat zij deze convertible al dusdanig lang hebben dat ze geen aanspraak meer kunnen doen op de fabrieksgarantie. Daar zit je dan met je dure Surface Pro 4.

Diepvries

Er is één gebruiker die een oplossing voor het probleem heeft gevonden. Nou jah, ‘oplossing’. Hij stopte zijn Surface Pro 4 in een plastic zak en stopte deze in het diepvriesvak van de koelkast op zijn kantoor. En zowaar hield de convertible direct op met knipperen. Wonderbaarlijk. De onderstaande video laat zien dat we het verhaal niet uit onze duim zuigen.

Een groot aantal gebruikers heeft zich zoals gezegd gewend tot het ondersteuningsforum van Microsoft. Een grote groep klaagt dat ze met hetzelfde probleem kampen en niet weet wat ze moet doen. Microsoft laat via het forum weten dat ze op de hoogte is van het probleem en de situatie nauwlettend in de gaten te zullen houden. Wanneer het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf met een oplossing op de proppen denkt te komen, laat ze in het midden.

‘Onbetrouwbaar’

Het is niet de eerste keer dat Microsoft op deze manier in opspraak raakt. Afgelopen jaar trok Consumer Reports, de Amerikaanse variant van onze Consumentenbond, haar aanbeveling in voor alle Surface-apparaten. Uit grootschalig onderzoek bleek namelijk dat een kwart van alle Surface-producten binnen twee jaar al mankementen vertoont. We hebben het dan over problemen als een touchscreen dat niet langer reageert op je vinger of een convertible die zichzelf spontaan afsluit.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer