Gerucht: iOS 12 legt nadruk op prestaties en systeemstabiliteit

0

Dit najaar, als Apple iOS 12 lanceert, ligt het accent van het nieuwe besturingssysteem niet op het introduceren van nieuwe features. In plaats daarvan legt het Amerikaanse technologiebedrijf zich toe op het verbeteren van de prestaties en systeemstabiliteit. Dat wil overigens niet zeggen dat er helemaal geen nieuwe functies naar het besturingssysteem komen.

Dat zeggen niet-nader gespecificeerde bronnen tegenover Axios.

Ieder jaar kondigt Apple een nieuwe versie van haar besturingssysteem aan. Afgelopen jaar was dat iOS 11. Later dit najaar, vermoedelijk in september, verwachten we diens opvolger, iOS 12. Telkens als Apple een nieuwe iteratie lanceert, voegt het tal van nieuwe features toe om de gebruikservaring nog verder te verbeteren. Zo verbeterde Apple vorig jaar onder meer het Bedieningspaneel: deze kun je voortaan naar je eigen smaak inrichten. Ook kreeg de Apple Store een grondige onderhoudsbeurt.

‘Nadruk op stabiliteit’

Er is uiteraard nog maar weinig bekend over iOS 12. Als we de anonieme bronnen die Axios aanhaalt mogen geloven, hoeven we niet te rekenen op een breed palet aan nieuwe features. In plaats daarvan focust Apple zich op het verbeteren van de prestaties en stabiliteit van het besturingssysteem. Nieuwe features worden nu pas in 2019 verwacht. Craig Federighi, het hoofd van de software-afdeling, zou de plannen voor deze koerswijziging onlangs tijdens een vergadering op het hoofdkantoor hebben aangekondigd.

Toch brengt iOS 12 wellicht de nodige veranderingen met zich mee. Zo pakt Apple naar verluidt de interface van CarPlay aan. Standaard-apps van Apple als Mail en Berichten worden eveneens geüpdatet. Ook de Gezondheid-app en het fotobewerkingsprogramma van het technologiebedrijf uit Cupertino worden volgens Axio aangepakt.

Bloomberg vult de berichtgeving op dit onderwerp aan door te zeggen dat FaceTime een update krijgt. Tevens suggereert de zakenkrant dat Apple het hoofdscherm en de Foto-app aanpakt. En zo kunnen we nog wel een aantal van dit soort verbeteringen verwachten. Aangezien Tim Cook zich meer dan eens heeft uitgesproken over de kansen en mogelijkheden van augmented reality, verwachten we enkele toevoegingen op dit vlak (ARKit).

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer