NVIDIA Shield Tablet krijgt patch voor Spectre-lek

0

De NVIDIA Shield Tablet is weliswaar op leeftijd, maar NVIDIA zorgt wel goed voor haar klanten. De drie-en-een-half jaar oude gaming tablet krijgt voor het einde van de maand een update voor het beruchte veiligheidslek Spectre.

Dat schrijft de fabrikant in een security bulletin.

Eind vorig jaar werd de tablet- en smartphone community flink opgeschud. Het bleek dat door een ontwerpfout in de chips van Intel, AMD en ARM het mogelijk is dat hackers zichzelf toegang kunnen verschaffen tot data die op jouw tablet of smartphone staat. Dit beveiligingslek wordt ook wel Spectre genoemd. We hebben het dan niet alleen over foto’s en video’s, maar ook gebruikersnamen, wachtwoorden en financiële gegevens zoals je creditcardnummer. Inmiddels is er een oplossing bedacht om dit lek te dichten in de vorm van een patch.

Dan kunnen we deze Spectre-patch verwachten

De NVIDIA Shield Tablet is één van de tablets die deze update binnenkort kan verwachten. In iets verbloemde woorden staat er dat hij een software-update krijgt om ‘de potentieel gevaarlijke kwetsbaarheden van de ARM CPU te verlichten’. Oftewel, een patch om het Spectre-lek te dichten. In het security bulletin kun je alles in detail nalezen over deze patch. Maar veel interessanter is de vraag wanneer we deze update tegemoet kunnen zien. Ook daar geeft NVIDIA gelukkig een antwoord op. De fabrikant verwacht hem vóór het einde van de maand wereldwijd te kunnen uitrollen. Dat betekent dat wij hier in Nederland eind januari, of uiterlijk begin februari, de patch kunnen verwachten. Aangezien het uitrollen van software-updates gefaseerd gebeurt, kan het zijn dat hij iets later bij ons arriveert dan in andere landen.

Over de NVIDIA Shield Tablet

De NVIDIA Shield Tablet heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de kap vinden we een 2,2 GHz Tegra K1 quad-core processor en Kepler GPU met 192 kernen. Het werkgeheugen is 2 GB, het intern geheugen is 16 GB of 32 GB. De maximale opslagcapaciteit bedraagt 128 GB, als je bereid bent om te investeren in een microSD-kaart.

Zowel aan de voor- als achterkant vinden we een 5 megapixelcamera. De gaming tablet beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth v4.0 (LE), USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Ook is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt voor mobiel internet. Bij de reguliere Shield Tablet krijg je krijg je nog een aantal extra’s die je bij de Shield Tablet K1 niet krijgt. Zo is de eerste uitgerust met de DirectStylus 2 Active Pen en krijg je er een Shield Controller en adapter bij cadeau.

Lees ook onze:
NVIDIA Shield Tablet review
NVIDIA Shield Controller review
NVIDIA Shield Tablet Cover review

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer