Schets en specificaties Acer Iconia One 8 (2018) opgedoken

0

Acer werkt aan een nieuwe compacte Android-tablet. De Acer Iconia One 8 (2018) is namelijk opgedoken in de database van de Federal Communications Commission (FCC). Zodoende krijgen we niet alleen een goed idee hoe hij eruit komt te zien, maar liggen een deel van de specificaties ook op straat.

Zo nu en dan duikt er een interessante tablet op via een online benchmark of een database van een test- en keuringsinstantie. Langs deze laatste weg vernemen we dat Acer aan een nieuwe uitvoering van de Acer Iconia One 8 werkt. In de database van de Amerikaanse telecomwaakhond FCC komen we de Acer Iconia One 8 (2018) tegen. Het belooft een heuse budgettablet te worden.

Specificaties Acer Iconia One 8 (2018)

Wat kunnen we dan verwachten van de specificaties? Zoals de naam al verklapt heeft de Acer Iconia One 8 (2018) een 8 inch groot scherm. De schermresolutie van dit paneel bedraagt 800 bij 1280 pixels. Daaronder, en daaraan merk je dat we hier met een budgettablet te maken hebben, wordt hij aangestuurd door de MT8167A van MediaTek aangedreven. Deze processor is geklokt op een topsnelheid van 1,3 GHz. Zoals je ziet is de Iconia One 8 (2018) dus niet bepaald een snelheidsduivel. De chipset wordt aangevuld en bijgestaan door 1 GB werkgeheugen. Je krijgt ook maar slechts 16 GB geheugen, waarvan je waarschijnlijk nog een aanzienlijk deel van moet afstaan aan het besturingssysteem en de apps die Acer vooraf voor je installeert.

Van de camera’s moet je ook geen fotografische hoogstandjes verwachten. Achterop heeft Acer een 5 megapixelcamera geplaatst. Videogesprekken voer je met een 2 megapixelcamera. Verder is de tablet uitgerust met Bluetooth 4.0 (LE) en single-band WiFi (802.11 b/g/n). Of je het een hele dag met de batterij uithoudt is nog maar de vraag. De accucapaciteit bedraagt slechts 4500 mAh. Het is weliswaar een kleine Android-tablet, maar 4500 mAh is wel heel erg weinig power voor een tablet. Verder weten we dat de tablet is uitgerust met een hoofdtelefoonaansluiting. Met welke Android-versie hij wordt geleverd kunnen we niet opmaken uit de documenten van de FCC.

Meer details zijn er op dit moment niet bekend over de Acer Iconia One 8 (2018). Aangezien hij door de FCC is gecertificeerd en OK bevonden, verwachten we dat Acer hem binnenkort aankondigt. Dan hopen we ook te horen of en wanneer hij naar ons land komt en wat hij mag gaan kosten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer