Marktaandeel iOS 11 groeit door naar 65 procent

0

Apple heeft de nieuwste distributiecijfers van haar besturingssysteem bekend gemaakt. Volgens de laatste peiling is iOS 11, Apple’s nieuwste iteratie, op 65 procent van alle iDevices te vinden. Minder dan drie op de tien apparaten draait op zijn voorganger, iOS 10.

Dat lezen we in de nieuwste cijfers die Apple afgelopen week naar buiten heeft gebracht.

Vorig jaar september introduceerde Apple de nieuwste versie van haar besturingssysteem: iOS 11. Het besturingssysteem heeft uiteraard weer tal van nieuwe features. Zo is het Bedieningspaneel grondig aangepakt en bepaal je zelf de vormgeving en volgorde van toepassingen. De App Store heeft eveneens een make-over gekregen. Content over uitgelichte apps, games en tips staan nu meer centraal op de voorgrond. Tot slot is Siri nog slimmer geworden en zijn de prestaties van het besturingssysteem geoptimaliseerd. Alles wat een Apple-fanboy (en –girl) zich maar kan wensen.

iOS 11

Twee maanden na de aankondiging van iOS 11 zagen we hem voor het eerst in de statistieken voorbijkomen. Toen draaide het besturingssysteem op iets meer dan de helft van alle iPads en iPhones die de App Store bezochten. In december kregen we te horen dat het marktaandeel van iOS 11 was opgelopen naar 59 procent. Volgens de laatste telling is het besturingssysteem op bijna twee derde van alle iDevices geïnstalleerd.

Hoe zit het met de andere versies van iOS? Ook die heeft Apple uiteraard in kaart gebracht. Uit de meest recente peiling blijkt dat iOS 10 op nog maar 28 procent van alle apparaten is te vinden. Afgelopen maand was dat nog 33 procent. Het aandeel iOS 9 of ouder is relatief stabiel en bedraagt nu 7 procent (was 8 procent).

iOS 11 kun je installeren op de iPad Air of nieuwer. Voor de iPhone geldt dat je ten minste met een iPhone 5s of hoger moet rondlopen om met de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem aan de slag te kunnen.

Android

De grootste concurrent voor iOS is natuurlijk Android. Volgens de laatste editie van het Android Developer Dashboard is Android Oreo op slechts 0,7 procent van alle Android-tablets en –smartphones te vinden. En dat terwijl het besturingssysteem vorig jaar augustus al werd gepresenteerd. Dit schamele marktaandeel is te wijten aan het feit dat fabrikanten het initiatief moeten nemen om hun toestellen compatibel te maken met Android Oreo. En zij steken natuurlijk hun tijd, geld en energie in het ontwikkelen en verkopen van nieuwe toestellen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer