15 inch uitvoering Surface Book 2 verschijnt begin april in Nederland

0

De grote broer van de originele Surface Book 2 heeft een 15 inch groot scherm. Deze uitvoering ligt vanaf 6 april bij ons in de schappen. De adviesprijs begint bij 2.799 euro, maar loopt op naarmate je betere specs of meer geheugen wil.

Dat maakte Microsoft woensdag bekend.

Vorig jaar oktober onthulde het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf de opvolger van de Surface Book. Deze draagt -hoe kan het ook anders- de naam Surface Book 2. De Windows-detachable ligt sinds december bij ons in de winkels. Bij de presentatie van de Surface Book 2 vertelde Microsoft dat hij in twee varianten verschijnt. Het instapmodel heeft een 13,5 inch groot scherm. Daarnaast is er een uitvoering waar de tablet een 15 inch groot scherm heeft. Deze is nog altijd niet verkrijgbaar.

Dat duurt niet lang meer. Microsoft heeft bekend gemaakt dat deze variant vanaf 6 april geleverd wordt aan de Benelux. Dit betekent dat Nederlandse consumenten hem vanaf dan ook kunnen bestellen. Je moet echter wel behoorlijk diep in de buidel tasten, maar daar krijg je wel een krachtige en veelzijdige 2-in-1 voor terug.

Over de Surface Book 2

De 15 inch grote uitvoering van de Surface Book 2 heeft een schermresolutie van 3240 bij 2160 pixels. De beeldverhouding bedraagt 3:2, de pixeldichtheid 267 ppi. Het scherm kun je loskoppelen van het toetsenbord zodat je hem ook als tablet kunt gebruiken.

De Surface Book 2 15 inch verschijnt in drie verschillende varianten. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal dezelfde Intel Core i7-8650U quad-core processor met NVIDIA GTX 1060 grafische en 16 GB werkgeheugen (RAM) kaart krijgen. De hoeveelheid opslagcapaciteit loopt per variant uiteen. Het instapmodel heeft 256 GB Solid State Drive (SSD). De andere worden respectievelijk met 512 GB en 1 TB SSD geleverd.

Maar wat betaal je nou voor de grote uitvoering van de Surface Book 2? De instapprijs bedraagt 2.799 euro. Als je twee keer zo veel geheugen wil, ben je 3.299 euro kwijt. Aan de duurste uitvoering hangt een prijskaartje van 3.799 euro.

De 13,5 inch grote uitvoering van de Surface Book 2 heeft een lagere schermresolutie (3000 bij 2000 pixels), is er tevens in varianten met Intel Core i5 en 8 GB RAM, en heb je de keuze uit de Intel HD Graphics 620 of NVIDIA GeForce HTC 1050. De adviesprijzen variëren van 1.749 euro voor het basismodel tot 3.449 euro voor de meest uitgebreide uitvoering.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer