Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

HP’s webOS 3.0 Enyo tevens ontwikkeltool voor iOS en Android apps?

donderdag, maart 31, 2011 om 21:32 door Ries

Tijdens HP’s webOS Connect in Londen zijn er nog enkele opmerkelijke zaken bekend geworden. Zo zal webOS 3.0 Enyo beschikbaar zijn voor de HP smartphones Veer, Prē2, Prē3 en natuurlijk voor de TouchPad. Opmerkelijk hieraan is, dat de Prē2 tegen alle verwachtingen in hiervoor in aanmerking komt.

Dat webOS later dit jaar ook op PC’s, laptops, netbooks en printers zal gaan draaien was reeds bekend. HP heeft nu ook bekend gemaakt dat dit vooralsnog HP apparaten betreft.


Het ontwikkelaarsportaal van HP’s productpagina geeft nog iets opmerkelijks aan:

The TouchPad is the First device designed around webOS 3.0 and apps developed using the cross-platform Enyo framework; apps written with Enyo will work with iOS, Symbian, Blackberry, and Android devices. To find out more about Enyo, join the Early Access program.

Dit betekent voor ontwikkelaars dat zij m.b.v. Enyo hun huidige werkzaamheden voor iOS en Android apps kunnen voortzetten en geen drempel zullen ervaren om voor webOS te ontwikkelen. Overigens waren Android en iOS apps reeds eenvoudig te porten naar webOS.

De gesture area op de huidige en nog uit te brengen smartphones hebben een belangrijke functie binnen webOS. Het feit dat de TouchPad geen gesture area heeft in de randen, zoals de Playbook van RIM, heeft tot veel verontwaardiging geleid bij webOS gebruikers. Nu blijkt dat de TouchPad een gebied op het scherm heeft net onder geopende ‘cards’ wat zal functioneren als de alom bekende gesture area in de onderste scherm rand van webOS smartphones. Dit gebied onder geopende cards op de TouchPad zal mee draaien wanneer men het toestel draait van b.v. portrait naar landscape.

HP TouchPad

Heel goed gevonden, want dit hoef je niet te implementeren in de hardware in tegenstelling tot tablets die een gesture area in alle vier de randen moeten hebben zoals de Playbook. De voornaamste reden voor deze oplossing is de mogelijkheid creëren om apps die zijn ontwikkeld met de (oude) Mojo SDK ook op de TouchPad te gebruiken.

Bronnen: WebOSroundup / PreCentral



  • Ries

    En dan de ‘Quick wave launcher’ weer opnemen in webOS 3.0 voor de TouchPad en dan mag ie van mij snel komen nnBekijk deze demo uit 2009 en zie de uitleg rond 4,25min m.b.t. de quick wave launcher.nhttp://www.youtube.com/watch?v=juLusmJtYTMnnPS. let niet op de snelheid, want deze Palm Pre draaide nog op 500MHz…

blog comments powered by Disqus

Poll

iPad 2 geïntroduceerd:

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste reacties

Laatste Forum Berichten

  • slechtzienheid en een tabled

    geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door Leon over 31 maart 2011 in 10:58 PM

  • Hallo

    geplaatst in forum Stel jezelf voor  door Polly over 29 maart 2011 in 1:51 PM

  • Video's omzetten naar iPad-bestanden?

    geplaatst in forum Tips en trucs voor iPad  door Dirk over 18 maart 2011 in 3:01 PM

  • Chinese Tablet

    geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door Leon over 17 maart 2011 in 12:06 PM

  • puzzel

    geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door mus over 16 maart 2011 in 2:17 PM

Archief