Conceptfoto’s iPad X duiken op

0

Wat krijg je als je een iPhone X met een iPad Pro kuist? Een nazaat die door het leven gaat als de iPad X. De Nederlandse grafisch designer Martin Hajek ging met dit idee aan de slag en maakte een aantal conceptfoto’s van deze tablet.

Afgelopen jaar vierde Apple de tienjarige verjaardag van de iPhone. Het markeert nog altijd een belangrijke mijlpaal in de hedendaagse geschiedenis. Het was een van de eerste smartphones -niet de eerste: die eer is weggelegd voor de LG Prada- die geen fysiek toetsenbord had, maar alleen een touchscreen. Het paste precies in de filosofie van toenmalig Apple-directeur Steve Jobs. Hij meende dat de vinger de beste stylus was.

In 2010 verscheen de eerste iPad. Sindsdien hebben we grote sprongen voorwaarts gemaakt. Zo zijn tablets tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en kun je ze ook als laptop gebruiken. In plaats van een entertainmentmachine werd het een productiviteitsmachine. Ook Apple sprong in op deze trend. Het antwoord van het Amerikaanse technologiebedrijf was de iPad Pro.

iPad X

Naast een toetsenbord en een stylus -de Apple Pencil- is de iPad steeds slanker geworden. De nieuwste tablet, de iPad Pro 10.5, heeft in vergelijking met zijn voorgangers hele dunne randen rondo het scherm. In 2017 brak deze trend definitief door voor smartphones. Met name in het high-end segment verschenen vele mobiele telefoons met edge-to-edge display, oftewel een bijna randloos scherm.

Wat als de volgende iPad nou een edge-to-edge display heeft? Hoe zou hij er dan uit komen te zien? Martin Hajek ziet het al helemaal voor zich. Op zijn computer maakte de grafisch designer enkele foto’s van deze ‘iPad X’. Hij heef onmiskenbaar de beste features van de iPhone X. In de eerste plaats het randloze scherm. De bezels aan de zijkanten zijn flinterdun. Het scherm beslaat op zijn foto’s bijna heel de voorzijde.

iPad X conceptfoto

Helemaal bovenin zien we een kleine inkeping. Daar schuilen wellicht de TrueDepth-camera en andere sensoren. Dezelfde notch zagen we ook bij de iPhone X. Het bleek een omstreden designkeuze. Enerzijds kreeg Apple veel lof voor het prachtige en grote OLED-display. Anderzijds kreeg het bakken met kritiek over zich heen, omdat het er lelijk uitzag en vrijwel geen enkele app hiermee overweg kan.

Mocht Apple aan een iPad X werken -we zijn hierover nog geen verhalen tegengekomen op internet- dan heeft Martin Hajek al enkele conceptfoto’s klaarliggen voor het bedrijf. In dit artikel hebben we slechts twee afbeeldingen van de Nederlander opgenomen. Wil je meer foto’s zien? Bezoek dan de site van Martin Hajek.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer