Dit is de Lenovo Miix 360

0

Lenovo onthulde eerder deze week al verschillende nieuwe Windows-convertibles. De Chinese tabletmaker is nog niet klaar met ons. Vandaag maken we kennis met de nieuwe Lenovo Miix 360. De tablet inclusief toetsenbord en stylus wordt begin tweede kwartaal verwacht voor 799 dollar.

Deze week vindt in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats. Meer dan 4.000 exposanten zijn hier aanwezig om hun nieuwste producten te showen. Er zijn naar schatting meer dan 180.000 bezoekers die verslag doen van de beurs.

Eén van de aanwezigen is Lenovo. Het Chinese technologiebedrijf toonde eerder deze week de Lenovo Thinkpad X280, ThinkPad X380 Yoga, ThinkPad L en Lenovo Tablet 10. Vandaag zien we opnieuw een Windows-convertible voorbijkomen. Deze gaat door het leven als de Lenovo Miix 630. Het is naar eigen zeggen een productiviteitsmachine. Naast WiFi biedt hij ook ondersteuning aan 4G-netwerken. Dat betekent dat je altijd en overal online kunt zijn, mits je daarvoor een abonnement afsluit bij je provider.

Specificaties Lenovo Miix 360

De Lenovo Miix 360 is een krachtpatser. Onder de motorkap treffen we namelijk de Qualcomm Snapdragon 835. Deze chipset zagen we afgelopen jaar in vele high-end vlaggenschepen van onder meer HTC, Nokia en OnePlus. Ook de Miix 360 wordt door deze krachtpatser aangestuurd. Hij is ontzettend stil door het fanless design. Ideaal als je in publieke ruimtes zoals een bibliotheek of studiezaal werkt. Doordat de ventilatoren ontbreken is de Miix 360 dun en vederlicht: hij is slechts 15,6 millimeter dik en weegt 1,33 kilo.

Dankzij WiFi en 4G-connectiviteit is de Lenovo Miix 360 een convertible die bestemd is voor de ‘mobiele generatie’ die altijd en overal verbonden wil zijn met het internet. Mocht het nodig zijn dan kun je de tablet in een handomdraai transformeren in een hotspot. Handig als je vrienden of collega’s op dat moment niet over mobiel internet beschikken.

Het beeldscherm is 12,3 inch in doorsnee en heeft een WUXGA+ resolutie. Als je de Lenovo Miix 360 aanschaft, krijg je er tevens een volwaardig toetsenbord met LED-verlichting en digitale pen cadeau. De penpunt herkent meer 1.024 verschillende drukniveaus. Daardoor is het een goede pen om mee te tekenen en schetsen, bijvoorbeeld met Paint, maar ook als je met Microsoft Edge een webpagina bezoekt en aantekeningen maakt (Windows Ink). De Miix 360 wordt met Windows 10 S geleverd. Tot slot is hij uitgerust met infraroodcamera en Windows Hello.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Miix 360 is vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar in de VS. Of en wanneer hij naar ons land komt laat de fabrikant in het midden. Het Amerikaanse prijskaartje dat aan deze convertible hangt bedraagt 799 dollar.

Lenovo Miix 360

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer