Dit is de Acer Spin 3 Windows-convertible

0

Acer heeft maandag een groot aantal nieuwe producten uit de doeken gedaan op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Eén daarvan is een nieuwe Windows-convertible: de Acer Spin 3. Hij ligt vanaf februari bij ons in de schappen voor minimaal 649 euro.

Een flinterdunne laptop, twee nieuwe Chromebooks, een nieuwe gaming laptop, een 65 inch grote monitor voor gamers. Zoals je ziet pakte Acer maandag groots uit op de Amerikaanse elektronicabeurs CES. Deze is vandaag van start gegaan en duurt nog tot en met aanstaande vrijdag. Vele fabrikanten hebben inmiddels hun eerste producten getoond aan het grote publiek. De komende dagen zijn er naar verwachting meer dan 4.000 bedrijven en start-ups aanwezig op de beursvloer die ruim 1,3 miljoen vierkante meter beslaat.

Toch was de bovenstaande opsomming nog niet alles dat Acer voor ons in petto had. Het technologiebedrijf uit Taiwan deed gisteren ook nog een Windows-convertible uit de doeken: de Acer Spin 3, ook wel de SP314-51 genoemd. Jammer genoeg liet de fabrikant niet het achterste van haar tong zien en geeft het persbericht ook maar weinig duidelijkheid over de specificaties. Desondanks kunnen we wel het een en ander hier uit opmaken.

Dit weten we over de Acer Spin 3

De Acer Spin 3 heeft om te beginnen een scharnier waarmee je het beeldscherm 360 graden kunt draaien. Je kunt hem dus als een volwaardige laptopvervanger gebruiken, maar je kunt hem ook in een tablet- of tentmodus vouwen. Wat betreft prestaties stelt hij gegarandeerd niet teleur. Hij beschikt namelijk over een gloednieuwe achtste generatie Intel Core processor. De opslagopties en hoeveelheid werkgeheugen heb je zelf in de hand. Je krijgt vermoedelijk minimaal 8 GB RAM en 64 GB aan interne opslag voor al je data en bestanden.

Het beeldscherm is 14 inch in doorsnee en heeft een Full HD resolutie. Hij ondersteunt tevens InPlane Switching (IPS). Hierdoor kun je ook vanuit een wijde kijk- en werkhoek het scherm prima aflezen. Tevens zorgt deze techniek ervoor dat kleuren niet al te veel vervagen. De batterij gaat naar eigen zeggen 12 uur mee op een lading. Naast productiviteit is de convertible nadrukkelijk ook bedoeld voor ontspanning. Zo heeft Acer voorop twee speakers met Acer TrueHarmony technologie geplaatst.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Spin 3 is vanaf volgende maand verkrijgbaar in de Benelux en heeft een adviesprijs van ten minste 649 euro.

Acer Spin 3

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer