HP onthult nieuwe Windows-convertibles op CES

0

HP heeft een tweetal nieuwe Windows-convertibles gepresenteerd op de Consumer Electronics Show (CES): de HP Spectre x360 15 en de HP Envy x2. De Europese releasedatum en adviesprijzen zijn weliswaar niet bekend gemaakt, maar we weten wel wanneer ze in de VS worden uitgebracht en welk prijskaartje eraan hangt.

Op dit moment vindt in Las Vegas de Consumer Electronics Show plaats. Het is de grootste elektronicabeurs van de wereld. Het is de 51e editie van de beurs en het belooft nog grootser te worden dan afgelopen jaar. Toen telde het evenement meer dan 4.000 exposanten en ruim 184.000 bezoekers.

Sony, LG en BlackBerry hebben al een presentatie gehouden. Daar zagen we geen nieuwe tablets voorbijkomen. HP is tot nu toe de enige die op dat vlak met nieuwe producten op de proppen komt. Het bedrijf onthulde maandag een tweetal nieuwe Windows-convertibles: de HP Spectre x360 15 en de HP Envy x2.

Specificaties HP Spectre x360 15

De HP Spectre x360 15 is naar eigen de ‘krachtigste convertible PC’ ter wereld en biedt een combinatie tussen krachtige prestaties en oogverblindende graphics. Je kunt er onder meer 4K- en 3D-video’s op bekijken, maar ook bewerken als dat je beroep is.

Deze convertible is verkrijgbaar in twee varianten. In de ene uitvoering wordt hij geleverd met een achtste generatie Intel Core i7 (8705G) met Radeon RX Vega M kaart. De batterij in deze uitvoering gaat volgens HP 12 uur mee op een lading en is dankzij Fast Charge Technology in slechts 30 minuten voor de helft opgeladen. De andere variant heeft eveneens een achtste generatie Intel Core i7 processor, maar komt met de GeForce MX 150 van NVIDIA. De accu gaat naar eigen zeggen net iets langer mee, namelijk 13,5 uur. Ook deze convertible is voorzien van Fast Charge technologie en is na 90 minuten voor 90 procent opgeladen.

HP Spectre x360 15

HP Spectre x360 15

Welk model je ook neemt, je krijgt altijd een convertible met een aluminium behuizing. Daar heeft HP een 15,6 inch groot scherm in verwerkt. Deze heeft een 4K UHD resolutie en is voorzien van een laagje Corning Gorilla Glass 4. Zo weet je zeker dat je dure convertible goed beschermd wordt tegen krassen. Je kunt de tablet gebruiken in combinatie met de Tilt Pen van HP. Deze krijg je er echter niet bij, maar zul je zelf moeten aanschaffen. Tot slot biedt de convertible ondersteuning aan Windows Hello. Dat betekent dat je met je iris kunt inloggen. Hij is tevens uitgerust met een vingerafdrukscanner. Zo weet je zeker dat niemand zomaar bij je persoonlijke of zakelijke gegevens kan.

De HP Spectre x360 15 begint bij een adviesprijs van 1.370 dollar, omgerekend zo’n 1.140 euro. Inclusief 21 procent BTW komt de Europese verkoopprijs dan uit op 1.380 euro. Hij is vanaf 18 maart beschikbaar in de VS. Of en wanneer hij ons land komt wordt niet duidelijk uit het persbericht.

Specificaties HP Envy x2

Naast de HP Sepctre x360 15 onthulde HP nog een tweede convertible: de HP Envy x2. Deze volgt het eind vorig jaar aangekondigde model op. HP omschrijft hem als een ‘always connected PC’ en is bestemd voor de zakelijke gebruiker die een productiviteitsmachine zoekt.

Net als de HP Spectre x360 15 heeft hij een aluminium behuizing. Het scherm is met zijn beelddiagonaal van 12,3 inch echter een stuk kleiner. Het beeldscherm heeft een WUGA+ resolutie en wordt tegen krassen beschermd door Corning Gorilla Glass 4. Het grote verschil met zijn voorganger vinden we onder de motorkap. De convertible van afgelopen jaar was destijds voorzien van een Snapdragon-processor en Windows on ARM. De nieuwe uitvoering wordt aangestuurd door de zevende generatie Intel Core Y-serie. Deze chipset is volgens HP geoptimaliseerd zodat je altijd de beste prestaties kunt verwachten. Je kunt de processor aanvullen met maximaal 8 GB werkgeheugen (LPDDR3) en 256 GB PCIe SSD. Hij heeft een geweldig uithoudingsvermogen. Volgens HP gaat de batterij 17 uur mee als hij volledig is opgeladen. Meer dan genoeg power dus om het einde van de dag te halen, hoelang je werkdag ook duurt. Zijn voorganger had overigens een batterijduur van zo’n 20 uur. Daarnaast is hij uitgerust met allerlei features die je productiviteit bevorderen, zoals dual-band WiFi en LTE Advanced ondersteuning.

De adviesprijs van de HP Envy x2 is niet bekend gemaakt. Wel weten we dat de convertible deze lente in de winkels ligt. De precieze verkoopprijs en beschikbaarheid worden tegen die tijd bekend gemaakt, zo belooft HP.

HP Envy x2

HP Envy x2

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer