Spotify telt meer dan 70 miljoen leden

0

Spotify heeft een nieuwe magische grens overschreden. De muziekstreamingdienst heeft op dit moment meer dan 70 miljoen leden. Daarmee is Spotify aanzienlijk groter dan concurrent Apple Music.

Dat schrijft de Zweedse muziekstreamingdienst op Twitter.

Spotify werd in april 2006 opgericht door Daniel Ek en Martin Lorentzon. De lancering van de streamingdienst vond ruim twee jaar plaats, in oktober 2008. Sindsdien is het ledenaantal fors gegroeid. Sterker nog, Spotify is de grootste en populairste muziekstreamingdienst ter wereld. Volgens de laatste cijfers heeft het platform wereldwijd meer dan 140 miljoen leden.

Betalende leden

Het aantal leden is niet het relevantste cijfer voor Spotify. Gebruikers kunnen namelijk een gratis account of een betaalde account nemen. Bij de eerste variant vergaart de muziekdienst haar inkomsten uit advertenties. Tussen de nummers door krijg je dan één of meerdere korte reclames te horen.

De betaalde variant kent geen commercials. De inkomsten daaruit zijn volledig afkomstig uit de abonnementskosten van de leden. Spotify Premium kost 9,99 euro per maand. Gezinnen kunnen een familie account aanschaffen. Zij betalen dan 14,99 euro per maand. Daarmee kunnen maximaal zes gezinsleden gebruikmaken van de streamingdienst. Studenten betalen slechts 4,99 euro per maand. Naast het ontbreken van reclameonderbrekingen heeft Spotify Premium nog een aantal voordelen. Zo kun je muziek offline luisteren en ben je niet per definitie aangewezen op de Shuffle-functie.

Spotify telt momenteel 70 miljoen betalende leden. Daarmee is de muziekdienst het afgelopen half jaar met 10 miljoen abonnees gegroeid. En dat is fors. Ter vergelijking: Apple Music, de grootste concurrent van Spotify heeft op dit moment slechts 30 miljoen betalende klanten. Oftewel, minder dan de helft van de Zweedse muziekstreamingdienst. Daar staat tegenover dat Apple geen gratis account heeft van haar muziekdienst.

Beursgang

Het nieuwe ledenaantal komt op een goed getimed moment. Spotify staat namelijk op het punt om naar de beurs te gaan. Door dergelijke cijfers naar buiten te brengen moeten potentiële investeerders vertrouwen krijgen in het aandeel. En dat heeft uiteraard weer een positieve uitwerking op de koers van het aandeel.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer