Samsung Galaxy Tab A (2016) krijgt nieuwste beveiligingsupdate

1

Samsung rolt op dit moment een software-update uit voor de twee jaar oude Samsung Galaxy Tab A (2016). Je krijgt helaas niet de nieuwste Android-versie, maar na het installeren van de update is je toestel wel weer goed beschermd tegen de laatste dreigingen en potentieel gevaarlijke beveiligingslekken.

Android Headlines meldt dat de 4G-uitvoering van de Samsung Galaxy Tab A (2016) momenteel een beveiligingsupdate krijgt in Bangladesh. Als je deze update installeert wordt het beveiligingsniveau van de tablet opgeschroefd naar januari 2018. Dat is goed nieuws voor iedereen die onbezorgd op hun tablet willen kunnen surfen. Zeker nu Spectre en Meltdown de gemoederen bezig houdt. Tablets, smartphones en computers met chips van Intel, ARM of AMD lopen hierdoor gevaar. Kwaadwillenden kunnen door een fout in de processor gevoelige informatie buitmaken, zoals wachtwoorden, gebruikersnamen en persoonlijke foto’s en video’s.

Samsung zal waarschijnlijk voorzichtig omspringen met de uitrol van de beveiligingsupdate. Bezitters van diverse Pixel- en Nexus-telefoons hebben namelijk al gemeld dat de prestaties van het toestel flink zijn teruggeschroefd sinds zij deze update op hun telefoon hebben geïnstalleerd. De kans bestaat dus dat de Samsung Galaxy Tab A (2016) als experiment gebruikt wordt om te kijken of het installeren van de update vlekkeloos verloopt of niet.

Of en wanneer de veiligheidsupdate naar Europa komt is onbekend. Zodra hij voor je klaarstaat krijg je daarvan een melding van Samsung. In mei vorig jaar kreeg de tablet nog een software-update naar Android 7.0 Nougat.

Over de Samsung Galaxy Tab A (2016)

De Samsung Galaxy Tab A (2016) heeft een 10.1 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels (Full HD+). Onder de motorkap vinden we een Exynos 7870 octa-core processor met een kloksnelheid van 1.6 GHz. Deze wordt bijgestaan door 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB intern geheugen. De opslagcapaciteit kun je met microSD-kaart uitbreiden tot 256 GB.

De camera’s stellen niet al te veel voor. Samsung heeft zijn midrange tablet uitgerust met een 8 en 2 megapixelcamera. Wel noemenswaardig is de LED-flitser die de primaire camera heeft. Bij smartphones is de toevoeging van een flitser de normaalste zaak van de wereld, bij tablets zeker niet.

Verder beschikt de Galaxy Tab A (2016) over dual-band WiFi, Bluetooth 4.2 (LE), GPS en microUSB 2.0 aansluiting om hem op te laden of met je computer te verbinden. Naast het WiFi-only model komt er tevens een uitvoering die 4G-connectiviteit ondersteunt. De 7300 mAh batterij zou meer dan voldoende power moeten bieden om de hele dag mee door te komen. De tablet draait op Android 6.0.1 (Marshmallow), maar kun je binnenkort dus upgraden naar Android 7.0 Nougat.

Naast de tablet krijg je van Samsung er ook een S Pen bij cadeau. Deze is in de behuizing verwerkt en zagen we al eerder bij de Samsung Galaxy Note 7. Deze beschikt over dezelfde nieuwe functionaliteit als het vlaggenschip. Zo kun je onder meer teksten vertalen en animated GIFs mee versturen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer