Nieuw patent toont Surface Phone met twee schermen

0

Als we in de toekomst een kolossale phablet in onze binnenzak willen vervoeren, zullen we moeten accepteren dat onze telefoons twee schermen krijgen. Microsoft is druk doende om zo’n tablet te ontwikkelen. Dat blijkt uit een patentaanvraag van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf. Deze is opgedoken in de database van de World Intellectual Property Organization (WIPO), een internationaal patent- en octrooibureau.

Dat ontdekte The Win Central.

Phablets zijn een productcategorie op zich. Het is geen smartphone, maar ook net geen tablet. Het is een combinatie tussen een ‘phone’ en een ‘tablet’, of kortweg phablet. De ondergrens van 5,5 inch geldt als een soort van ongeschreven regel. Is een apparaat kleiner, dan is het een telefoon. Is hij groter dan 7 inch, dan spreken we van een tablet. Alles daar tussenin noemen we phablets. Het afgelopen jaar hebben we vele nieuwe phablets gezien, waaronder de Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy Note 8, iPhone X, HTC U11 Plus en Honor 7X.

Dubbel scherm Surface Phone

In de toekomst worden phablets wellicht nog een maatje groter. Bestaande telefoons een nog groter scherm geven is vrijwel onmogelijk. Dankzij zogeheten edge-to-edge displays -schermen die bijna heel de voorzijde van het toestel beslaan- hebben hun limiet bijna bereikt. Door de randen aan de onder- en bovenkant nog kleiner te maken, hebben fabrikanten hun schermen een stuk groter kunnen maken zonder daarbij aan de dimensies te morrelen. In de nabije toekomst gaat dat niet meer, omdat de grenzen dan al bereikt zijn. Als we dan grotere schermen willen, is het onvermijdelijk dat we dan apparaten met twee schermen krijgen.

Uit een patentaanvraag van Microsoft die is opgedoken door The Win Central, blijkt dat Microsoft hier druk mee bezig is. Op de schets zien we een apparaat dat op een smartphone lijkt, maar dan met twee displays. Is dit hoe Microsoft de Surface Phone voor zich ziet? Misschien. Geruchten over een dergelijk apparaat gaan al een paar jaar de ronde op internet. Tot op heden bleef het echter bij geruchten en conceptfoto’s. Ditmaal zien we een schets waarop het geruchtmakende toestel mogelijk te zien is.

Qua vormgeving heeft de schets wel iets weg van de ZTE Axon M. Deze bestaat uit twee 5,2 inch grote schermen die met een scharnier open en dicht worden gevouwd. Op de tekening zien we eveneens een scharnier. Mogelijk is dit de zelfregulerende scharnier van Microsoft. Deze dook een aantal weken geleden op en maakt het mogelijk om een apparaat in meerdere kijk- en werkhoeken te plaatsen.

Satya Nadella, de CEO van Microsoft, heeft meerdere malen gezegd dat zijn bedrijf een nieuwe 2-in-1 categorie in het leven wil roepen. De bovenstaande schets geeft een idee van wat we straks mogelijk kunnen verwachten. Het feit dat Microsoft een patentaanvraag indient, wil nog niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk gemaakt wordt. We hebben in het verleden wel vaker schetsen en zelfs prototypes van producten gezien, maar op het laatste moment wordt besloten om hem toch niet te produceren. Denk bijvoorbeeld aan de Surface Mini.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer