Google Assistant voor tablets in aantocht

0

Google Assistant is op dit momenteel alleen nog maar op smartphones te vinden. De digitale assistent van de zoekmachinegigant vinden we binnenkort ook op tablets en convertibles. Voorwaarde is wel dat de op Android 6.0 Marshmallow of hoger draaien.

Dat schrijft Google op haar weblog.

Begin dit jaar -in maart om precies te zijn- meldde Google nog dat Google Assistant voorlopig niet naar tablets gebracht zou worden. Daarmee sloot het internetbedrijf uiteraard niet uit dat tablets in de toekomst niet konden profiteren van de nieuwe digitale assistent. In november ontdekte 9to5google dat Google Assistent wellicht op korte termijn naar Android-tablets uitgerold zou worden. De Amerikaanse techsite zag in de bètaversie van de Google-app dat er verwijzingen naar de assistent waren opgenomen.

Vandaag laat de zoekmachinegigant weten dat Google Assistant voor Android-tablets in aantocht is. Op haar weblog schrijft het bedrijf dat de digitale assistent binnen nu en een paar weken wordt uitgerold naar tablets die op Android 6.0 Marshmallow of Android 7.0 Nougat draaien. Je moet dan echter wel de taalinstellingen van je tablet wijzigen. Google Assistant werkt alleen als je je tablet in het Engels instelt. Gebruik je nu Nederlands? Dan moet je dat dus aanpassen.

Voor smartphones geldt dat nu ook telefoons met Android 5.0 Lollipop straks met Google Assistant kunnen aan de slag kunnen. Nu is dat het geval bij Android 6.0 Marshmallow of hoger. De digitale assistent wordt momenteel uitgerold in onder meer de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Spanje, Italië, Duitsland en Zuid-Korea.

Over Google Assistant

Met Google Assistant kun je allerlei taken uitvoeren door er simpelweg tegen te praten. Zo is het onder meer mogelijk om een afspraak aan je agenda toevoegen. Je kunt hem ook allerlei vragen stellen. Als je Google Assistant vraagt wie Madonna is, krijg je daarop informatie voorgeschoteld over deze artiest. Als je vervolgens vraagt wat haar echte naam is, of wat haar bekendste nummers zijn, dan snapt de digitale assistent dat je het nog steeds over Madonna hebt. Dit wordt ook wel contextual search of conversational search genoemd. De assistent is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer