Microsoft Edge ruim één miljoen keer gedownload

0

Microsoft heeft een mijlpaal gehaald. De webbrowser van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf is meer dan één miljoen keer gedownload in de Google Play Store. En dat terwijl de browser pas een week uit de bètafase is gehaald.

Dat schrijven diverse media.

Downloadcijfers

De concurrentie op de webbrowsermarkt is groot. Google heeft Chrome, Apple kent Safari, Mozilla ontwikkelde Firefox en Microsoft kent Microsoft Edge. En zo zijn er nog tientallen andere webbrowsers. Voorheen ging de webbrowser van Microsoft door het leven als Internet Explorer. Met de komst van Windows 10 medio 2015 veranderde het in Redmond gevestigde bedrijf de naam in Microsoft Edge. De browser werd vorige week uit de test- of bètafase gehaald. In deze korte tijd is de webbrowser al ruim één miljoen keer gedownload.

Natuurlijk valt het aandeel van Microsoft Edge in het niet als je deze vergelijkt met bijvoorbeeld Chrome en Firefox. Desalniettemin staat de webbrowser van Microsoft na een week al op de derde plaats in de ‘gratis communicatie-apps’ lijst van de Google Play Store. Alleen Facebook Messenger en WhatsApp staan hoger op deze ranglijst. Een zeer knappe prestatie als je het ons vraagt.

Ter vergelijking: sinds 1 december jongstleden is Microsoft Edge te downloaden in de App Store van Apple. Sindsdien is de applicatie slechts 10,000 keer gedownload. En als we de downloadcijfers vergelijken met die van andere diensten van Microsoft -Word, Excel, PowerPoint en OneDrive- dan is het aandeel van Microsoft Edge een schijntje. De zojuist genoemde diensten zijn ieder inmiddels meer dan 100 miljoen keer geïnstalleerd op tablets en smartphones.

Over Microsoft Edge

Microsoft Edge synchroniseert onder meer je favoriete bladwijzers, geschiedenis en leeslijst van je Windows-laptop of –computer. De webbrowser is tevens uitgerust met features als een nachtmodus en InPrivate Browsing om je privacy zo goed mogelijk te beschermen. Met de optie ‘Continue on PC’ begin je op je tablet of smartphone en pak je de draad weer op met je computer. En als je een Surface Pro hebt met Surface Pen, kun je aantekeningen maken en opslaan op de betreffende webpagina. Zoals je ziet is de webbrowser van Microsoft uitgerust met tal van handige features.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer