iOS 11 op 59 procent iDevices geïnstalleerd

0

De nieuwste distributiecijfers van iOS zijn binnen. Daaruit blijkt dat iOS 11, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple, op 59 procent van alle iPads en iPhones is geïnstalleerd. Eén op de drie apparaten draait nog altijd op het verouderde iOS 10.

Dat blijkt uit de laatste berekeningen van Apple.

Het is al weer bijna drie maanden geleden dat Apple de nieuwste versie van haar besturingssysteem introduceerde. Dat was iOS 11. Het besturingssysteem heeft uiteraard weer tal van nieuwe features. Zo is het Control Center grondig aangepakt en kun je onder meer zelf de vormgeving en volgorde van toepassingen bepalen. De App Store heeft eveneens een make-over gekregen. Content over uitgelichte apps, games en tips staan nu meer centraal op de voorgrond. Tot slot is Siri nog slimmer geworden en zijn de prestaties van het besturingssysteem geoptimaliseerd.

In november, bijna twee maanden na de lancering van het nieuwe OS, maakte Apple de distributiecijfers van haar besturingssysteem bekend. Toen kregen we te horen dat deze op 52 procent van alle iPads en iPhones was geïnstalleerd. Inmiddels zijn we weer een maand verder en opnieuw maakt Apple de verdelingscijfers bekend. Volgens de laatste berekeningen is iOS 11 op 59 procent van alle iDevices te vinden. Voor Apple is dit een relatief kleine sprong voorwaarts.

iOS 10, Apple’s besturingssysteem van afgelopen jaar, draait nog altijd op één op de drie apparaten (33 procent). Het inmiddels gedateerde iOS 9 vinden we slechts op 9 procent van alle Apple-producten. De iPad Air of nieuwer kunnen iOS 11 installeren. Voor de iPhone geldt dat je ten minste met een iPhone 5s of hoger moet rondlopen om met de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem aan de slag te kunnen. Dat verklaart waarom er gebruikers zijn die iOS 11 nog niet geïnstalleerd hebben. Of ze kiezen er bewust voor om dat niet te doen, omdat het behoorlijk wat opslagcapaciteit opslokt.

iOS distributiecijfers (december 2017)

Android

Google kan alleen maar dromen van dergelijke distributiecijfers. Volgens de laatste berekeningen van het Android Developer Dashboard is Android 8.0 Oreo drie-en-een-halve maand na lancering pas op 0,3 procent van alle Android-tablets en -smartphones te vinden.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer