Microsoft en NFL verlengen samenwerking met één jaar

0

Microsoft en de National Football League (NFL) verlengen hun afspraken om Surface-tablets te leveren aan de sportorganisatie. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf mag zich zodoende nog een jaar lang de officiële tablet-sponsor van de NFL noemen.

Dat bevestigt Yusuf Mehdi, vicepresident bij Microsoft, tegenover SportsPro Media.

In 2013 maakten Microsoft en de NFL afspraken over het gebruik van Surface-tablets op en rond het veld. De NFL zou deze Windows-tablet onder alle spelers en coaches verspreiden en het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf mocht de tablet presenteren als ‘the official tablet of the NFL’. Deze afspraak had een waarde van een slordige 400 miljoen dollar en was zodoende uiterst lucratief voor Microsoft.

De eerste tablet die op deze manier werd gebruikt was de Surface Pro 4. Door de jaren heen hebben we de nodige incidenten gezien. Zo noemden de sportcommentatoren de tablet meer dan eens een iPad. Goed nieuws natuurlijk voor Apple (gratis reclame ten koste van een grote concurrent), maar tegen het zere been van Microsoft. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf was ‘not amused’ om het zacht en correct uit te drukken toen het dit zag en besloot om in te grijpen door trainingen te geven aan sportverslaggevers. Daarin werd ze verteld hoe ze van een afstand een Surface Pro kunnen herkennen. En tijdens een wedstrijd tussen de New England Patriots en Denver Broncos konden de Patriots 20 minuten lang geen gebruik maken van de tablets. Aanvankelijk dacht men dat de tablets defect waren, maar het bleek om een netwerkprobleem te gaan.

Verdere samenwerking

Ondanks de tegenslagen is de NFL bereid om de samenwerking met Microsoft voort te zetten. In ieder geval voor komend jaar. Yusuf Mehdi bevestigt dit tegenover SportsPro Media.

“We zijn blij dat we de NFL kunnen helpen om het spel te veranderen met onze Surface-tablets. Hiermee kunnen spelers en coaches aan de zijlijn beslissingen maken. Scheidsrechters gebruiken de tablets om een spelactie terug te kijken. En teams gebruiken de Surface-tablets voor hun bedrijfsvoering. We kijken er dan ook enorm naar uit om de samenwerking volgend seizoen voort te zetten.”

Goed nieuws voor de tabletafdeling van Microsoft. Met haar smartphones gaat het daarentegen minder goed. Steeds meer bedrijven willen af van hun Windows-telefoons, omdat Microsoft in de nabije toekomst niet langer ondersteuning levert aan het besturingssysteem. Bovendien zijn er steeds minder apps compatibel met het OS en zijn er al bijna twee jaar geen nieuwe Windows-telefoons gelanceerd.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer