Microsoft bespreekt prestaties Surface Book 2 in video

0

In oktober introduceerde Microsoft haar nieuwste convertible: de Surface Book 2. In een nieuwe video vertelt een hooggeplaatste medewerker over de totstandkoming van de convertible en wat hen ertoe aanzette om het product te ontwikkelen.

Onlangs nog presenteerde Microsoft de Surface Book 2. Qua vormgeving lijkt hij op zijn twee jaar oude voorganger. Zo heeft hij nog altijd die vreemde scharnier en knik waar het toetsenbord en scherm samenkomen. Onder de kap daarentegen heeft hij een flinke upgrade gekregen.

Maar hoe is deze Windows-convertible nou tot stand komen? Op deze vraag probeert Jeff Stewart, Senior Director en Product Line Manager bij Microsoft, een antwoord te geven. Hij wordt ondervraagd door Tim Bakke, een marketing manager bij het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf.

Prestaties

Stewart vertelt dat hij en zijn team sterk de nadruk hebben gelegd op het verbeteren van de prestaties. Daarom hebben ze de nieuwste generatie Intel-processoren in de convertible verwerkt. Daarnaast probeert Microsoft op deze manier een vuist te vormen tegen concurrenten. Waar Stewart enorm over te spreken is, is het 15 inch grote scherm. Het is de eerste keer dat Microsoft een tablet met zo’n groot scherm aanbiedt. Hij is hier enorm enthousiast over en verwacht dat klanten er net zo over denken.

Op de vraag wat de grote verschillen met zijn voorganger zijn, antwoordt Stewart dat de nadruk bij de eerste generatie lag op veelzijdigheid. Dit jaar heeft Microsoft extra aandacht besteed aan de prestaties. Stewarts team ontving behoorlijk wat kritiek van klanten die graag meer grafische rekenkracht wilden zien in een product als de Surface Book. De ‘power junkies’ die foto- en videobewerkingsprogramma’s en 3D tekenprogramma’s voor hun werk zullen dan ook warmlopen voor de Surface Book 2, zo meent Stewart. Sterker nog, het team achter de Surface Book gebruikte Surface Books om de nieuwste convertibles te ontwikkelen. Tevens benadrukt de topman dat de batterijduur aanzienlijk is verbeterd. Met de Surface Book 2 kun je tot wel 17 uur aaneengesloten video’s bekijken op een batterijlading.

Een andere prestatie waar Stewart trots op is, is het feit dat zijn team erin geslaagd is om iets aan het hitteprobleem te doen. Extra rekenkracht betekent dat de CPU en GPU meer warmte produceren. Deze moet natuurlijk afgevoerd worden. Daar heeft Microsoft een oplossing op bedacht, zonder iets te veranderen aan het gewicht.

Het gehele interview kun je hieronder bekijken.

De Surface Book 2 is inmiddels te koop in Nederland. De prijzen lopen uiteen van 1.749 euro tot 3.449 euro. Als je de convertible vandaag bestelt, wordt hij uiterlijk op 20 december verzonden, zo schrijft Microsoft.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer