Windows 10 heeft 600 miljoen actieve gebruikers

0

Iedere maand zijn er 600 miljoen man wereldwijd actief met Windows 10, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft. Daarmee groeit het aantal gebruikers met 20 procent ten opzichte van een half jaar geleden.

Dat maakte Satya Nadella, CEO van Microsoft, woensdag bekend tijdens de jaarlijkse bijeenkomst met aandeelhouders.

Gebruikersaantallen Windows 10

Het is al weer ruim twee jaar geleden dat Microsoft Windows 10 lanceerde. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf gaf haar klanten een jaar de tijd om gratis te upgraden naar de nieuwste versie van haar besturingssysteem. Na die tijd moesten ze in de buidel tasten. De uitrol van Windows 10 begon op 29 juli 2015. Een week na de lancering was het OS al op 20 miljoen apparaten geïnstalleerd. We hebben het dan niet alleen over desktopcomputers en laptops, maar ook over tablets en smartphones.

Eind augustus, een maand na de lancering, meldde Microsoft dat Windows 10 op ruim 75 miljoen apparaten te vinden was. Het bedrijf bestempelde het besturingssysteem als ‘de meest succesvolle lancering ooit’. In oktober draaide het besturingssysteem wereldwijd op meer dan 120 miljoen apparaten.

In 2016 zet de groei onverminderd voort. In januari meldde Microsoft dat Windows 10 inmiddels op 200 miljoen apparaten te vinden was. Eind maart, toen de Microsoft Build conferentie plaatsvond, was de teller opgelopen tot 270 miljoen. Begin mei meldde Microsoft dat Windows 10 op ruim 300 miljoen tablets en andere (mobiele) apparaten was geïnstalleerd. Eind juni waren dat er 350 miljoen. In september was de tussenstand opgelopen tot 400 miljoen.

Tijdens de Build Conferentie in mei van dit jaar meldde Satya Nadella dat Windows 10 ruim 500 miljoen actieve gebruikers had. Onder ‘actieve gebruikers’ verstaat de topman mensen die ten minste één keer per maand met het besturingssysteem werken. Inmiddels staat de teller op 600 miljoen actieve gebruikers. Wellicht dat de uitrol van de Creators Update en Fall Creators Update hier een bijdrage aan hebben geleverd. Sindsdien kunnen gebruikers onder meer 3D Paint gebruiken en heeft Microsofts webbrowser Edge diverse nieuwe features gekregen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer