NVIDIA Shield Tablet krijgt software-update

0

Speel jij nog altijd graag games op de NVIDIA Shield Tablet? Dan heeft TabletGuide goed nieuws voor je. De Android-tablet krijgt binnenkort een software-update. Benieuwd wat deze inhoudt? Lees dan snel verder.

De NVIDIA Shield Tablet is al behoorlijk op leeftijd. De gaming tablet werd medio 2014 geïntroduceerd. Hij was zo populair dat NVIDIA een jaar later een opvolger lanceerde: de NVIDIA Shield Tablet K1. Het is feitelijk exact dezelfde tablet, maar je mist een aantal accessoires, waaronder de NVIDIA Shield Controller. Hij ging destijds over de toonbank voor 199 euro. Zijn voorganger was een stuk duurder, namelijk 299 euro.

NVIDIA is een fabrikant die haar zorgtaak serieus neemt. Aanvankelijk draaide de tablet op Android 5.0 Lollipop. De afgelopen jaren heeft het Amerikaanse technologiebedrijf diverse software-updates uitgerold. De meest recente Android-versie is Android 7.0 Nougat. Een update naar Android 8.0 Oreo zit er helaas niet in, zo bevestigde een software-ingenieur afgelopen maand via Twitter.

Update

Dat wil niet zeggen dat NVIDIA bij de pakken gaat neerzitten. Integendeel. De fabrikant heeft bekend gemaakt dat het begonnen is met de uitrol van een nieuwe software-update. Het gaat om versie 5.3. Daarin dicht het bedrijf twee belangrijke veiligheidsrisico’s: KRACK en Broadpwn. Door deze lekken was het mogelijk om WiFi-verkeer te monitoren. Hackers konden dan zien welke websites je bezocht, maar ook welke letters je typt. En dat laatste is natuurlijk gevaarlijk als je je wachtwoord gebruikt om ergens in te liggen.

Daarnaast heeft NVIDIA een patch ontwikkeld die de Bluetooth-connectiviteit met Zagg keyboards verhelpt. Het beveiligingsniveau van het besturingssysteem wordt opgeschroefd van 1 april 2017 naar 5 november 2017. Tot slot heeft NVIDIA de algehele systeemstabiliteit verbeterd en geoptimaliseerd.

De software-update is vooralsnog niet verkrijgbaar in Nederland. Je krijgt vanzelf een melding als hij voor je klaarstaat. Je kunt dit ook handmatig controleren via het instellingenmenu.

Specificaties NVIDIA Shield Tablet

De NVIDIA Shield Tablet heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de kap vinden we een 2,2 GHz Tegra K1 quad-core processor en Kepler GPU met 192 kernen. Het werkgeheugen is 2 GB, het intern geheugen is 16 GB of 32 GB. De maximale opslagcapaciteit bedraagt 128 GB, als je bereid bent om te investeren in een microSD-kaart.

Zowel aan de voor- als achterkant vinden we een 5 megapixelcamera. De gaming tablet beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth v4.0 (LE), USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Ook is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt voor mobiel internet. Bij de reguliere Shield Tablet krijg je krijg je nog een aantal extra’s die je bij de Shield Tablet K1 niet krijgt. Zo is de eerste uitgerust met de DirectStylus 2 Active Pen en krijg je er een Shield Controller en adapter bij cadeau.

Lees ook onze:

 1. NVIDIA Shield Tablet review
 2. NVIDIA Shield Controller review
 3. NVIDIA Shield Tablet Cover review

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 8 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 1920 x 1080
 • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
 • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
 • Gewicht 390 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer