Mediatrans: een echt iTunes alternatief voor Windows voor beheer van je iPhone/iPad/iPod

0

Het gebruik van iTunes op Windows is tegenwoordig geen pretje meer. In de goede oude tijd was iTunes een verademing in vergelijking met haar concurrentie. Echter, de laatste tijd is de dienst zo uitgebreid met nieuwe features dat je de applicatie niet echt meer intuïtief kunt noemen – een woord wat opgehemeld werd als het ging om Apple-producten. Tijd voor een alternatief dus. En dat hebben we gevonden in de vorm van Winx Mediatrans.

Mediatrans is een mediaspeler en -manager voor Windows, als volwaardig iTunes alternatief voor Windows. En meer.

De app is een zeer intuïtieve omgeving wat doet wat het moet doen: je media beheren, via je Windows personal computer, voor al je Apple-apparaten. Dat is de good old iPod, maar natuurlijk ook je iPad en je iPhone. Het koppelen van de apparaten gaat net als voorheen, gewoon via het meegeleverde kabeltje.

Nog een voordeeltje: Winx Mediatrans zadelt je niet op met commerciële uitingen voor andere Apple-diensten. Geen reclames meer voor Apple TV, iCloud, enzovoorts.

Bekijk ook: iTunes errors en oplossingen

Foto’s beheren en kopiëren

Apple dwingt je om alle media te beheren in de cloud. Fijne dienst, op zich. Alleen is dit lang niet altijd de meest handige en snelle methode. En soms wil je simpelweg geen gebruik maken van iCloud-diensten. Mediatrans maakt geen gebruik van de cloud en stelt jouw hardware, bijvoorbeeld jouw desktop of laptop, centraal.

Met Winx Mediatrans kun je onbeperkt foto’s kopiëren van je computer naar je iPad/iPhone/iPod, zonder tussenkomst van Apple’s clouddienst. De overbrenging gaat razendsnel, in vergelijking met de cloud-optie.

Ook kun je via deze applicatie in één keer al je media (foto’s, video’s, muziek, enz) downloaden op je pc. De andere kant op kan ook, met enkele klikken upload je al je foto’s en/of video’s naar je iPhone of iPad. Hoe handig is dat?

Muziek beheren

Naast het beheren van al je bestanden, dus ook al je MP3-tjes, kun je veel meer met Mediatrans. Je kunt bijvoorbeeld op je pc heel makkelijk playlists aanmaken en editen, zonder de tussenkomst van iTunes.

Slim bestandsbeheer

Wintrans geeft je ook de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van je opslagruimte op je iPhone of iPad. Zo kun je mediabestanden direct converteren naar kleinere formaten, zodat je meer vrije opslag overhoudt voor andere media.

Tevens kan Mediatrans bestanden opslaan in aparte mappen op je iPad, iPhone of iPod. Apple staat dit niet toe, maar met deze handige functie van Mediatrans kun je bestanden (tijdelijk) opslaan op je Apple-apparaat. Één nadeel: deze bestanden zijn niet toegankelijk voor apps die zijn geïnstalleerd op het apparaat. Helaas verbiedt Apple deze optie momenteel.

Meer info over deze handige mediamanager voor Windows voor je iPhone/iPad/iPod vind je op deze en deze pagina.

Deze applicatie is ontwikkeld door Digiarty, een grote speler in de softwareindustrie en maker van onder andere Winx DVD (zie de eerdere review), en een Mac DVD ripper.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer