Apple dient patent in voor opvouwbare tablet

0

Het United States Patent & Trademark Office (USPTO) heeft een patentaanvraag van Apple gepubliceerd. Daarin wordt een scherm beschreven dat je naar binnen en buiten kunt vouwen. Kunnen we volgend jaar een opvouwbare iPad of iPhone verwachten?

Opvouwbare smartphones en tablets. Het lijkt de trend van 2018 te worden. We weten dat verschillende fabrikanten bezig zijn met het ontwikkelen van een smartphone of tablet die consumenten kunnen opvouwen. Zo werken momenteel Samsung, LG en Huawei aan één of meerdere opvouwbare apparaten. Dan kan een van de grootste technologiebedrijven ter wereld natuurlijk niet achterblijven. We hebben het vanzelfsprekend over Apple.

In de database van het USPTO is een patentaanvraag van de Amerikanen opgedoken waarin een display wordt beschreven die je kunt ‘openen en sluiten als een boek’. Hiervoor maakt Apple gebruik van een OLED-scherm. Deze zijn in hoge mate flexibel en breken niet meteen doormidden als je ze buigt. Ook de andere fabrikanten die we zojuist noemden verwerken OLED-panelen in hun producten. Het enige product uit het assortiment van Apple dat momenteel een OLED-scherm heeft, is de iPhone X. Deze wordt ook wel het Super Retina HD display genoemd.

Hoe het opvouwbare scherm precies werkt is onduidelijk. Op de schetsen zien we nergens een scharnier die twee schermen kan uitvouwen. Een goed voorbeeld daarvan is de Axon M van ZTE. Deze bestaat uit twee losse schermen die door middel van een scharnier naar binnen en buiten gevouwen kunnen worden. Vervolgens kun je het tweede scherm om je huidige scherm uit te breiden, maar ook om het beeld op het hoofdscherm te dupliceren. Welke functionaliteit Apple in gedachte heeft voor het opvouwbare scherm is een raadsel.

Opvouwen

Het is niet de eerste keer dat Apple in verband wordt gebracht met een opvouwbare iPad of iPhone. Eind vorig jaar verscheen er ook al een rapport waarin een opvouwbaar scherm werd genoemd. En afgelopen maand hoorden we geruchten over dat Apple plannen heeft om samen met LG te investeren in een fabriek waar opvouwbare schermen worden gemaakt. Welke bedragen hiermee gemoeid zijn is onduidelijk.

Ook op de vraag wanneer we de eerste producten met opvouwbaar scherm kunnen verwachten kennen we het antwoord niet. Sommige experts roepen dat Samsung en andere fabrikanten mogelijk volgend jaar al met de eerste opvouwbare smartphones en tablets komen. Anderen denken dat deze schatting te optimistisch is en houden het op 2020 of 2021.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer