Lenovo Tab 7 en Lenovo Tab 7 Essential gepresenteerd

0

Lenovo heeft twee nieuwe Android-tablets uit de doeken gedaan: de Lenovo Tab 7 en Lenovo Tab 7 Essential. De tablets zijn vooralsnog alleen in de VS verkrijgbaar voor een zacht prijsje. Meer weten? Lees dan snel verder.

Lenovo is een bezig baasje. Op het Mobile World Congress (MWC) onthulde het Chinese technologiebedrijf maar liefst negen verschillende tablets. Amper twee maanden geleden presenteerde het bedrijf de gloednieuwe Tab 4 serie. En vandaag zien we opnieuw twee Android-tablets voorbijkomen. Deze luisteren naar de naam Lenovo Tab 7 en Lenovo Tab 7 Essential. Het zijn twee zogeheten budgettablets. Dat zie je niet alleen aan de prijs, maar ook aan de specificaties.

Specificaties Lenovo Tab 7

De Lenovo Tab 7 (zie omslagfoto) is een compacte tablet met een 7 inch groot LCD-display. Het paneel heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels, oftewel HD. Tevens heeft Lenovo een aantal front-facing speakers met Dolby Atmos aan de voorkant geplaatst. Je favoriete films en series komen hierdoor nog beter tot hun recht. Onder de motorkap treffen we de MT8161 van MediaTek. Deze quad-core processor haalt kloksnelheden tot 1,3 GHz. Niet bepaald indrukwekkend zoals je ziet. De chipset wordt aangevuld door een schamele 1 GB werkgeheugen en 16 GB intern geheugen. Reken maar dat je daarvan nog een flink deel moet afstaan aan het besturingssysteem en vooraf geïnstalleerde apps. De productpagina vermeldt nergens of je de opslagcapaciteit kunt uitbreiden, maar we vermoeden van wel.

Ondanks zijn lage prijskaartje van 99,99 dollar heeft de Lenovo Tab 7 twee camera’s: een 5 megapixelcamera aan de achterkant en een 2 megapixelcamera om videogesprekken te voeren. De accucapaciteit is weliswaar onbekend, maar volgens Lenovo gaat deze tot wel 15 uur mee als hij volledig is opgeladen. Je moet genoegen nemen met single-band WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth 4.0 (LE). Hij is wel lekker licht met zijn gewicht van 260 gram. Hij is dan ook maar 8,4 millimeter dik. Tot slot is de tablet voorzien van Android 7.0 Nougat. Helaas dus geen Android 8.0 Oreo.

Lenovo Tab 7 Essential

Lenovo Tab 7 Essential

Specificaties Lenovo Tab 7 Essential

Vind je de Lenovo Tab 7 niet bepaald een hoogvlieger? Dan zul je achterover slaan van de Lenovo Tab 7 Essential. Deze is nog minder krachtig. Het prijskaartje is er dan ook naar: hij kost slechts 79,99 dollar. Wat krijg je voor dat geld?  Een tablet met wederom een 7 inch groot IPS LCD-display, maar dan met een schermresolutie van slechts 1024 bij 600 pixels. Net als de Lenovo Tab 7 wordt hij aangestuurd door een quad-core processor van MediaTek: de MT8167D. Deze heeft eveneens een kloksnelheid van 1,3 GHz. Ook hier geldt dat je slechts 1 GB werkgeheugen en 16 GB interne opslag krijgt.

De Lenovo Tab 7 Essential heeft eveneens twee camera’s. Beide hebben echter een zeer lage resolutie van 2 megapixels. Het is maar goed dat de meeste consumenten hun tablet niet gebruiken om te fotograferen. De accu gaat naar eigen zeggen maar liefst 20 uur mee op een lading. Dat zou een indrukwekkende prestatie zijn: de meeste tablets scheiden er na 6 tot 10 uur al mee uit. Ook hier geldt dat je genoegen moet nemen met single-band WiFi en Bluetooth 4.0. De tablet is 8,8 millimeter dik en weegt 254 gram. Ook de Lenovo Tab 7 Essential wordt niet geleverd met Android 8.0 Oreo. Het is maar de vraag of hij in de toekomst updates voor het besturingssysteem krijgt.

 

Wie van jullie zou geïnteresseerd zijn in een van deze tablets van Lenovo?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer