Nieuwe commercial Apple: wat is een computer?

0

Apple heeft een nieuwe commercial gelanceerd om de veelzijdigheid van de iPad Pro en iOS 11 te demonstreren. Kunnen we binnenkort een tegenantwoord verwachten van Microsoft waarin het Apple opnieuw op de hak neemt?

Afgelopen jaar lanceerde Apple de “What’s a computer?” campagne. Daarin vroeg het Amerikaanse technologiebedrijf zich hardop af wat een computer nou een computer maakt. Is het zijn toetsenbord? Het scherm? Internetmogelijkheden? De insteek was simpel: Apple wilde laten zien wat je allemaal met de iPad Pro kunt doen.

Microsoft reageerde met een aantal humoristische commercials op Apple’s reclamefilmpje. In de video praat Cortana met Siri en stelt de digitale assistent een aantal kritische vragen over de iPad Pro. Kan deze bijvoorbeeld de volledige versie van Word draaien, of alleen de app-versie? Heeft hij een trackpad en externe poorten? Komt hij met Intel Core i7 processor? Het antwoord van Siri luidde: ‘Hij heeft alleen een nieuw toetsenbord gekregen’.

Nieuwe iPad Pro commercial

Apple kreeg er flink van langs in deze campagne. Inmiddels zijn we een jaar verder en opnieuw heeft Apple een reclamespotje laten maken met de titel “What’s a computer?”. Je zou denken dat Apple zijn lesje wel heeft geleerd na de laatste keer. Kennelijk maakt het Amerikaanse technologiebedrijf zich op voor ronde 2.

In het filmpje zien we een jong meisje vertrekken op haar fiets met de iPad Pro. Via de FaceTime HD-camera kletst ze met een klasgenoot die zijn arm in het gips heeft. Ze maken een screenshot, schrijft er met de Apple Pencil een leuke tekst op en stuurt deze terug naar haar vriend. Vervolgens gaat ze op een bankje zitten om aan een werkstuk te werken in Word. Dan ziet ze een sprinkhaan waar ze snel een foto van maakt. In een cafetaria trekt ze haar tablet tevoorschijn om te betalen voor haar lunch. In het volgende shot zie je dat ze een tekening maakt op een foto, uiteraard met de Apple Pencil. Apple brengt de kleine details uiteraard goed in beeld. In de bus leest ze een comic book op haar tablet. De commercial eindigt met een scène waarin ze op het gras ligt en haar buurvrouw vraagt wat ze op haar computer doet. Het meisje beantwoordt haar vraag met een tegenvraag: “Wat is een computer?”.

De boodschap van de nieuwe commercial is hetzelfde als vorig jaar: de iPad Pro is een veelzijdige machine waarmee je zo’n beetje alles kunt doen dat relevant is in het dagelijkse leven. Zeker als je deze combineert met iOS 11, de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem. Lang leve het post-PC tijdperk, zo lijkt Apple te willen zeggen.

Hieronder kun je de commercial zelf bekijken.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer