‘WhatsApp komt naar tablets, iPad als eerste aan de beurt’

0

WhatsApp kun je nog alleen maar via je smartphone of op je desktop gebruiken. Daar komt binnenkort verandering in. Het bedrijf van Jan Koum is momenteel druk doende om een volwaardige app te ontwikkelen voor tablets. De iPad kan hem als eerste verwachten.

Dat ontdekte WABetaInfo, een man die als Hobby heeft om WhatsApp bèta’s door te spitten. In de laatste buildversie, 0.2.6968, ontdekte hij een stukje code die erop duidt dat de berichtendienst binnenkort wellicht naar de iPad komt.

WhatsApp is vandaag de dag bijna niet meer weg te denken. De berichtendienst werd in januari 2009 gelanceerd. Zo’n vier jaar later, in februari 2013, telde WhatsApp ruim 200 miljoen gebruikers wereldwijd. Volgens de laatste cijfers gebruiken 250 miljoen mensen dagelijks WhatsApp. Helaas moet je over een smartphone beschikken om alles uit de berichtendienst te halen. Daar kwam begin 2015 verandering in. Toen lanceerde CEO Jan Koum WhatsApp Web. Met behulp van een QR-code kunnen gebruikers via hun computer inloggen op hun profiel en berichten ontvangen en versturen. Helaas werkt deze methode niet op tablets.

‘WhatsApp komt naar App Store’

Daar komt binnenkort wellicht verandering in. WEBetaInfo ontdekte in de code een aanwijzing dat WhatsApp op korte termijn waarschijnlijk ook te downloaden en installeren is voor tablets. Hij stuitte op een map die ‘Tablet-iOS’ heette. Daarin trof hij twee PNG-afbeeldingen aan, de een was 152 bij 152 pixels, de ander 167 bij 167 pixels.

Dat je WhastApp binnenkort op je tablet kunt gebruiken is niet het enige goede nieuws dat we hebben. De iPad is de eerste tablet die straks de berichtendienst kan downloaden en installeren vanuit de App Store. Waarom Jan Koum voor de iPad heeft gekozen en niet voor Android-tablets laat zich raden. Een mogelijke reden is dat de iPad-verkoop het laatste half jaar weer aantrekt. Android-tablets daarentegen vertonen al 12 kwartalen op een rij lagere verkoopcijfers. Reden genoeg dus om voor de iPad te kiezen en niet voor Android-tablets.

We weten dat er workarounds zijn om toch WhatsApp op je tablet te kunnen gebruiken. We hebben het hier echter over de officiële app van de makers van WhatsApp. Dat is heel wat anders dan de door fans en liefhebbers gemaakte alternatieven. Wanneer we de berichtendienst op de iPad kunnen gebruiken is onbekend. Het zou ons echter niet verbazen als Jan Koum binnenkort de tablet-app van zijn messaging service onthult.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer