Google Pixel C krijgt flinke prijsverlaging

0

Zoek je een leuke en betaalbare Android-tablet? Dan heeft Google wellicht een leuke aanbieding voor je. De zoekmachinegigant heeft de adviesprijs van de Google Pixel C flink verlaagd waardoor hij nog aantrekkelijker wordt. Je haalt hem al in huis vanaf 299 euro.

Google introduceerde de Google Pixel C in december 2015. Het is een zogeheten detachable, een tablet waarvan je het toetsenbord kunt afnemen. Het is de eerste tablet die door het internetbedrijf zelf is ontworpen. Je kunt hem zien als de voorloper van de onlangs gepresenteerde Google Pixelbook.

De introductie van de Google Pixelbook is waarschijnlijk een belangrijke reden waarom Google de prijs van de Google Pixel C verlaagt. Voorheen betaalde je minimaal 499 euro voor de tablet. Voor dat geld kreeg je 32 GB intern geheugen. Voor extra opslag moest je 100 euro extra ophoesten. Nu Google de prijzen heeft verlaagd, haal je de Google Pixel C al in huis voor 299 euro. Als je meer opslagcapaciteit wil (64 GB), dan betaal je nu nog maar 349 euro (was 599 euro). Tel uit je winst.

Specificaties Google Pixel C

De Google Pixel C heeft een behuizing van geanodiseerd aluminium. Hij komt met een 10.2 inch LCD-scherm met een resolutie van 2560 x 1800 pixels. De tablet wordt aangedreven door een NVIDIA X1 quad-core processor met Maxwell GPU. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB, het intern geheugen 32 GB of 64 GB. Aan de achterkant vinden we een 8 megapixelcamera, aan de voorkant een 2 megapixelcamera om selfies mee te schieten.

De Pixel C beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) met 2×2 MIMO, Bluetooth 4.1 (LE), USB-C poort, 3.5mm audio jack en vier microfoons aan de bovenzijde. De accu heeft een vermogen van 34.2 Wh. Aan de achterzijde heeft Google een lichtbalk verwerkt waaraan je kunt zien hoeveel energie de batterij nog in zich heeft. Om deze te activeren tap je twee keer op de behuizing.

Om de productiviteit te vergroten heeft Google een toetsenbord ontwikkeld voor de Pixel C. Met een magnetisch sluitingsmechanisme en Bluetooth verbind je het qwerty-toetsenbord met de Pixel C. Deze voorziet de tablet van extra energie zodat deze langer meegaat. De schermhoek is aan te passen tussen de 100 en 135 graden. Het keyboard is 5,5 millimeter dik en weegt 399 gram. Deze moet je helaas afzonderlijk aanschaffen voor 169 euro.

De Google Pixel C bestel je via de Google Play Store.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer