Schets opvouwbare Galaxy-tablet duikt op

0

Opvouwbare smartphones en tablets lijken de trend van 2018 te worden. Dat wil zeggen, als de fabrikanten voor die tijd een werkbaar en commercieel haalbaar product af hebben. Zo demonstreerde Lenovo vorig jaar op Lenovo Techworld al een opvouwbare tablet en smartphone. Ook LG, Microsoft en Samsung zijn hier druk doende mee. Samsung wist al meer dan eens het nieuws hiermee te halen. Zo zagen eind 2013 al een conceptvideo met daarin een smartphone met een opvouwbaar scherm.

Don-Jin Koh, de CEO van Samsung Electronics, bevestigde in september dat zijn bedrijf volgend jaar een opvouwbare smartphone wil lanceren. Volgens het geruchtencircuit wordt deze onder de noemer Samsung Galaxy X gepresenteerd.  Details over hoe Samsung het scherm opvouwt zonder hem te laten barsten of details over de specificaties zijn nog niet bekend.

Samsung Galaxy Tab X

De opvouwbare smartphone is niet het enige product waar de Zuid-Koreaanse reus aan werkt. Let’s Go Digital spotte in de database van de Korean Intellectual Property Rights Information Service (KIPRIS) een patent met daarin concepttekeningen van een tablet opvouwbaar scherm. Op de schetsen is goed te zien dat de tablet in het midden een speciale scharnier heeft. Aan de achterzijde is hij bovendien op deze plek ingedeukt. In de patentaanvraag zien we diverse manieren waarop het scherm naar binnen gevouwd zou kunnen worden. Het patent is op 6 november jongstleden ingediend en de aanvraag loopt dus nog.

Op dit moment is de ZTE Axon M de eerste en enige opvouwbare smartphone die in omloop is. Dit toestel bestaat uit twee losse schermen die je naar binnen en buiten kunt vouwen dankzij een dikke scharnier in het midden. Je kunt het tweede scherm gebruiken net zoals een tweede monitor op je computer: je kunt het hoofdscherm uitbreiden zodat je extra ruimte hebt om mee te werken, of dupliceren zodat een ander kan meekijken met wat je doet.

We zijn erg benieuwd op Samsung volgend jaar een opvouwbare tablet -laten we hem voor het gemak even de Samsung Galaxy Tab X noemen- of opvouwbare smartphone op de markt gaat brengen. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer