Nieuwe tablet Lenovo gespot in GFXbench

0

Lenovo werkt aan een nieuwe tablet die wellicht binnenkort wordt gepresenteerd. In de database van GFXbench is de Lenovo TB-X804 gespot. Helaas draait de tablet nog altijd op de verouderde versie van Google’s besturingssysteem Android 7.1 Nougat.

De Lenovo TB-X804 wordt niet de naam van de tablet als hij straks eenmaal in de winkels ligt. Het is een tijdelijke naam die intern wordt gebruikt om de tablet aan te duiden en te testen. Wat de uiteindelijk naam van de tablet gaat worden, weten we als hij wordt aangekondigd door het Chinese technologiebedrijf.

Specificaties Lenovo TB-X804

Er is zoals je ziet nog maar weinig bekend over de Lenovo TB-X804. Wat GFXbench duidelijk laat zien is dat het een mid-range tablet wordt. Zo heeft de tablet volgens de online benchmark een 10 inch groot scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Waarschijnlijk krijgt hij een IPS LCD-display en geen OLED-scherm zoals de Samsung Galaxy Tab S3. Onder de motorkap vinden we een octa-core processor met een kloksnelheid van 2,0 GHz en Adreno 506 GPU. Hoewel de naam niet nadrukkelijk wordt genoemd, weten we dat het hier om de Qualcomm Snapdragon 625 of Snapdragon 626 gaat. Deze voldoen precies aan het profiel zoals deze door GFXbench wordt geschetst.

Naast een potente chipset die tot het mid-range segment behoort, treffen we onder de kap tevens 4 GB RAM aan. Dat is meer dan genoeg werkgeheugen om te schakelen tussen apps. Verder krijg je maar liefst 64 GB aan intern geheugen om apps en andere bestanden op te slaan. Ga er van uit dat je ongeveer 10 GB moet afstaan aan het besturingssysteem en vooraf geïnstalleerde apps. Zelfs dan houd je meer dan genoeg geheugen over voor eigen gebruik. Of je de opslagcapaciteit kunt uitbreiden met microSD-kaart, laat GFXbench in het midden.

Verder is de Lenovo TB-X804 uitgerust met een 8 en 5 megapixelcamera, inclusief LED-flitser. Helaas moet je het zonder NFC-chip stellen. Draadloos data overzetten naar andere apparaten is er dus niet bij. Tot slot draait de tablet op Android 7.1 Nougat. Of hij een upgrade naar Android 8.0 Oreo kan verwachten kunnen we nu  uiteraard nog niet zeggen. Het is aan Lenovo om hier meer duidelijkheid over te verschaffen.

Dat is alles wat we weten over de Lenovo TB-X804. Wanneer hij wordt gelanceerd en wat hij gaat kosten zijn vragen waar alleen Lenovo antwoord op kan geven. We houden de ontwikkelingen nauwlettend voor jullie in de gaten. Zodra we meer horen over deze mysterieuze tablet melden wij ons hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer