iOS 11 op de helft van alle iDevices te vinden

0

Apple maakt voor het eerst de distributiecijfers van iOS 11 bekend. Volgens eigen berekeningen is de nieuwste versie van haar besturingssysteem op iets meer dan de helft van alle iPads en iPhones te vinden: 52 procent om precies te zijn.

Dat blijkt uit cijfers van de App Store Developer Page.

Het is maandag 5 juni als Apple iOS 11 aankondigt op het Worldwide Developers Conference (WWDC). Het duurde echter nog tot 19 september totdat de eerste publieke versie werd uitgerold. Inmiddels zijn we anderhalve maand verder en nu pas horen we de eerste officiële distributiecijfers van het nieuwe besturingssysteem voorbijkomen.

iOS 11 is de grootste

Eerdere niet-officiële cijfers van onderzoeksbureau Mixpanel voorspelden al dat iOS 11 massaal werd gedownload en geïnstalleerd door gebruikers. Nu laat Apple ook van zich horen. Volgens eigen berekeningen is iOS 11 op 52 procent van alle iDevices terugvinden. Dit cijfers is gebaseerd op een meting die op maandag 6 november plaatsvond. Daarbij kijkt Apple hoe veel tablets en smartphones met het nieuwe besturingssysteem die dag de App Store bezoeken.

Op een eervolle tweede plaats vinden we iOS 10. Deze versie van Apple’s besturingssysteem werd afgelopen september één jaar oud. Een kleine groep van 10 procent werkt nog met iOS 9 of ouder. Mogelijk zijn ze niet happig om het nieuwe besturingssysteem te installeren, of ondersteunt hun apparaat deze versie niet. De iPad Air of nieuwer kan overweg met iOS 11. Voor smartphones geldt dat je in bezit moet zijn van de iPhone 5s of nieuwer.

Android

De grote tegenhanger van iOS is Android. Android 8.0 Oreo is de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. De laatste berekeningen dateren van begin oktober. Toen zagen we Oreo voor het eerst voorbijkomen in de statistieken. En dat terwijl het besturingssysteem al eind augustus naar de eerste toestellen werd uitgerold. Heb je trouwens ook enig idee hoe groot -of beter gezegd: hoe klein- het marktaandeel van de nieuwste Android-versie was? Een schamele 0,2 procent.

Dat aandeel neemt de komende maanden een vlucht. Een groot aantal fabrikanten hebben bekend gemaakt welke smartphones en tablets Android 8.0 Oreo krijgen. De meeste toestellen ontvangen deze software-update in december of begin volgend jaar. Nog even geduld dus en dan kun jij ook aan de slag met Android Oreo.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer