Surface Pro LTE vanaf 1 december te koop in Nederland

1

De Surface Pro LTE komt naar Nederland. We wisten dat de Windows-convertible met 4G-connectiviteit eraan zat te komen, maar het was lange tijd onduidelijk wanneer. Vandaag schept Microsoft duidelijkheid omtrent deze kwestie. De Surface Pro LTE is vanaf 1 december verkrijgbaar in de Benelux.

Dat vertelt Microsoft op de jaarlijkse Future Decoded conferentie, zo meldt NU.nl.

In mei van dit jaar onthulde Microsoft haar nieuwste convertible: de Surface Pro. Hij heeft een 12,3 inch groot PixelSense display met een resolutie van 2736 bij 1824 pixels. Onder de motorkap vinden we een zevende generatie Intel Core Kaby Lake processor (i5 of i7). De hoeveelheid werkgeheugen bepaal je zelf en kan uiteenlopen van 4 GB tot 16 GB. Dat geldt ook voor de opslagcapaciteit, maar dan van 128 GB tot 1 TB (SSD).

Microsoft heeft tal van kleine verbeteringen aangebracht ten opzichte van zijn voorganger, de Surface Pro 4. Zo gaat de batterij tot wel 50 procent langer mee als hij volledig is opgeladen. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf claimt dat de tablet meer dan 13,5 uur meegaat op een lading. Het passieve koelsysteem -koeling zonder ventilator- vinden we nu in meerdere modellen en niet langer alleen in de allerduurste uitvoering. Verder is de Surface Pen verbeterd door nog meer drukniveaus toe te voegen en heeft Microsoft de Italiaanse stof alcantara toegevoegd aan de Type Cover.

Surface Pro LTE komt eraan

Het basismodel is een WiFi-only model. Dat betekent dat je alleen online kunt als je verbonden bent met een WiFi-netwerk. Bij de presentatie van de Surface Pro maakte Microsoft bekend dat er ook een LTE-variant zou verschijnen. Dan kun je ook zonder WiFi-netwerk op internet surfen. Wanneer we deze uitvoering konden verwachten was lange tijd onduidelijk. Zo lazen we onlangs op een hulppagina van Microsoft dat hij pas begin volgend jaar uitgebracht zou worden. Een woordvoerder ontkende het bericht en stelde ons gerust dat hij ‘voor het einde van het jaar’ in de winkels zou liggen.

Vandaag horen we dat de lanceerdatum vrijdag 1 december is. De 4G-variant is alleen verkrijgbaar met Intel i5 Kaby Lake processor met 4 GB RAM en 128 GB ROM, of 8 GB RAM en 256 GB ROM. Aan de eerste hangt een adviesprijs van 1.329 euro. De duurste uitvoering moet 1.629 euro opleveren.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer