‘Microsoft gaat Surface-producten verkopen via Microsoft Store’

0

Zoek je een plek om de nieuwste Surface Pro te kopen? Dan kun je daarvoor uiteraard aankloppen bij een van de vele retailers die ons land rijk is. Het ziet er naar uit dat we er binnenkort nog een verkoopkanaal bij krijgen: de Microsoft Store.

Twitteraar WalkingCat ontdekte dat de Microsoft Store een geheime sectie bevat waar Surface-producten worden verkocht.

Het gedeelte is nog niet officieel via de Store te bereiken. Als je via het commandprompt op een Windows 10 apparaat een specifieke code invoert, dan kun je hem bekijken. Het gaat om de volgende code: ms-windows-store://navigatetopage/?PageName=ShopSurface. Je opent het commandprompt door op de Windows-knop + R te drukken. Daar voor je de zojuist genoemde code in.

In de shop zijn op het moment verschillende producten te vinden. Het gaat onder meer om de Surface Pro, de Surface Studio en Surface Pro Signature Type Cover. Oftewel een tablet, desktop en toetsenbord. Tevens heeft het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf al verschillende andere accessoires aan het assortiment toegevoegd. Dan kun je denken aan onder meer de Surface Mouse en Surface Dial.

Microsoft Store

Neowin zegt dat de komst van de nieuwe webshop samenhangt met een naamswijziging. Volgens de techsite rolde Microsoft enkele weken een update uit waardoor de Windows Store een andere naam kreeg. Voortaan gaat hij door het leven als de Microsoft Store. Op het eerste oog leek het er op dat Microsoft, afgezien van de naamswijziging, geen andere veranderingen had aangebracht. Overduidelijk hadden we het mis.

De shop werkt zoals iedere andere willekeurige webshop. Je kiest een artikel, voegt deze aan de winkelwagen toe en rekent vervolgens af. Grote verschil is, zoals gezegd, dat het winkelgedeelte in de Microsoft Store nog niet officieel geopend is. Alleen via de commandprompt en de zojuist genoemde code kun je er terecht komen. Maar het is wel een overduidelijke aanwijzing wat het hard- en softwarebedrijf voor ons in petto heeft.

Een aantal jaar geleden deed Google exact hetzelfde. In de Google Play Store kon je vroeger alleen apps, muziek, boeken, films en dat soort digitale content kopen en huren. Tegenwoordig kun je er ook diverse hardwareproducten kopen, zoals de Chromecast, Google Pixel C en Google WiFi.

Microsoft Store

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer