iPad 3 is eind deze maand ‘verouderd’

2

Na 31 oktober kun je niet langer bij Apple of een Apple Premium Reseller terecht om je iPad 3 te laten repareren. Het Amerikaanse technologiebedrijf plaatst het product na die datum op de lijst van ‘verouderde producten’. Iedere vorm van ondersteuning behoort daarmee tot het verleden.

Dat blijkt uit een interne memo die door Apple naar alle Apple Authorized Service Providers is gestuurd, zo meldt MacRumors.

In de brief staat dat zowel de WiFi-only als de cellular-varianten (waar je een simkaart in kunt plaatsen) niet langer geaccepteerd mogen worden voor reparatie. De maatregel geldt wereldwijd. Turkije en Californië vormen de uitzondering op de regel: daar kun je nog wel terecht bij technische problemen. Dat heeft volgens de memo alles te maken met de lokale wetgeving. Dat betekent dat er na vijf jaar een einde komt aan de ondersteuning van de tablet. Tenzij de wet anders voorschrijft. Volgens MacRumors kunnen klanten in Californië nog tot oktober 2019 terecht voor reparaties en andere technische problemen.

Over de iPad 3

De iPad 3, of The New iPad zoals hij officieel heet, werd in maart 2012 gepresenteerd. Het was de laatste tablet van Apple die met een 30-pins connector werd geleverd. Zijn opvolger, de iPad With Retina of iPad 4, kreeg een Lightning Connector. Dit leidde tot de nodige woede bij gebruikers die de nieuwe aansluiting veel fijner vonden. Deze heeft een symmetrisch design, net als USB-C, en past dus altijd in de oplaadpoort, hoe je hem ook houdt. Wat eveneens parten speelde was dat de iPad 4 amper een half jaar na de iPad 3 in de winkels lag. Van de andere was de tablet een behoorlijke upgrade voor klanten die in 2010 de originele iPad hadden aangeschaft. Zo had de allereerste iPad bijvoorbeeld nog geen camera.

Ergens is het besluit van Apple opmerkelijk te noemen. De iPad 2 uit 2011 heeft nog altijd niet het stempel ‘verouderd’ gekregen. Dit model rolde tot 2014 van de productieband.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

2 reacties

  1. Paul van Avermaete op

    Volgens de Nederlandse wetgeving is een producent van technische producten 10 jaar lang, na de laatste productie datum, reserve onderdelen in voorraad te hebben om reparatie te kunnen uitvoeren.

Reageer