Omzet Surface-producten Microsoft stijgt

0

De nieuwste kwartaalcijfers van Microsoft zijn binnen. Daaruit blijkt dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf goede zaken heeft gedaan in het derde kwartaal. Met name de clouddienst Azure leverde heel wat extra centen op. Ook de Surface-tablets deden het erg goed.

Donderdag maakte Microsoft de kwartaalcijfers over de maanden juli, augustus en september bekend.

De totale omzet kwam in het derde kwartaal uit op 24,5 miljard dollar. Dat is een stijging van 12 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook de winst steeg van 5,7 miljard dollar naar 6,6 miljard dollar. Al met al hele indrukwekkende cijfers waar Microsoft heel tevreden over kan zijn.

Als we gaan kijken hoe de omzet en winstcijfers zijn opgebouwd, dan zien we dat een groot deel daarvan is toe te schrijven aan het succes van Azure. De omzet van de clouddienst groeide in een jaar tijd tot 6,9 miljard dollar, een groei van een ongekende 89 procent. Bij de presentatie vertelde Microsoft dat de dienst al 13 kwartalen op rij groeit. De omzet uit Office 365 voor bedrijven steeg het afgelopen jaar met 42 procent ten opzichte van vorig jaar. De consumentenversie van Office 365 groeide met 12 procent. In totaal telt de dienst nu 28 miljoen abonnees.

Surface

Ook met de Surface-producten deed Microsoft goede zaken. De omzet steeg met 11 procent tot 1,04 miljard dollar. Ter vergelijking: in het eerste kwartaal daalde de omzet van de Surface-afdeling met 26 procent naar 831 miljoen dollar. De populariteit van de Surface Laptop is volgens Microsoft verantwoordelijk voor de positieve resultaten. In hoeverre de Surface Pro 4 en de gloednieuwe Surface Pro hieraan hebben bijgedragen is onbekend. Microsoft houdt niet per model hoeveel exemplaren er van worden verkocht. De categorie More Personal Computing, waartoe de Surface-tablets behoren, daalde met 1 procent naar 9,4 miljard dollar.

De omzet die Microsoft behaalde uit de verkoop van gaming bleef gelijk op 1,9 miljard dollar. Wel verkocht het hard- en softwarebedrijf minder exemplaren van de Xbox. De groeide omzet uit Xbox-software en -diensten compenseerde dit verlies (+21 procent).

Tot slot bracht LinkedIn een bedrag van 1,1 miljard dollar in het laatje. Half juni maakte Microsoft bekend het sociale netwerk over te nemen voor 26,2 miljard dollar.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer